Για δεύτερη χρονιά έρχεται το αυτο-οργανωμένο Θερινό Βιβλιοστάσιο, αυτή τη φορά στον όμορφο κήπο του «Μουσείου Εξορίστων Άη-Στράτη», στον Κεραμεικό από 21 έως 24 Ιούνη.

Μετά την επιτυχία του περυσινού εγχειρήματος, του πρώτου Θερινού Βιβλιοστάσιου, οι διοργανωτές του, μια σύμπραξη εκδοτικών εγχειρημάτων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, αποφάσισαν να το επαναλάβουν και να δώσουν το στίγμα ενός άλλου πολιτισμού, ενός άλλου «ήθους» που προκρίνει την αυτό-οργάνωση, τη συνεργασία, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία και την αλληλεγγύη.

Στόχος αυτής της γιορτής όπως αναφέρουν, δεν είναι μόνο η ανάδειξη του βιβλίου αλλά και να καλλιεργηθεί μια νέας σχέση με τον αναγνώστη, ενώ σε αυτό το δεύτερο Θερινό Βιβλιοστάσιο  θα παρουσιάσουν «βιβλία ιδιαίτερα και ανορθόδοξα, πέρα από τη λογοτεχνία του συρμού, βιβλία με ιστορίες ανείπωτες, βιβλία τολμηρά, χωρίς ημερομηνία λήξης». Όπως αναφέρουν, «πιστεύουμε αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε ακόμη περισσότερα επίπεδα, ώστε να γίνει το ξεκίνημα για μια νέα άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής».

Ποιοι συμμετέχουν;

Συμμετέχουν οι εκδόσεις: Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Απρόβλεπτες, Ασίνη, Α/συνέχεια, Βαβέλ, Βιβλιοπέλαγος, Διάδοση, Διεθνής Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκτός Γραμμής, Έρασμος, Εργατική Πάλη, Έρμα, Εύμαρος, Θράκα, Ισνάφι, Κενότητα, Κοροτζής, Κουρσάλ, Μάγμα, Πανοπτικόν, Σαιξπηρικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Υπερσιβηρικός, Φαρφουλάς, Angelus Novus, Bibliotheque, Futura, Opportuna, Red n’Noir, RedMarks

Πότε και που;

Πέμπτη 21 – Κυριακή 24 Ιούνη 2018
Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη (Αγίων Ασωμάτων 31)
Ώρες λειτουργίας: 18:00-23:00

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα:

Πέμπτη:
Dj Junior X (Ambient environments and myths)
Dj Raman (Zero Level Enviromental sound)

Παρασκευή:
Kyrsck Collective (Live performance in ambient soundscapes set)
Τάσος Σαγρής και WHODOES (live electronics poetry concert)

Σάββατο:
Περιπλάνηση στο χώρο του παραμυθιού με τον Δ. Προύσαλη
E-Son (live perfomance)
Dj War (A voyage into the mystical sounds of ambient)

Κυριακή:
Dj Crystal Zero

Περισσότερες πληροφορίες:
vivliostasio.sympraxi@gmail.com
vivliostasiosympraxi.blogspot.com
facebook.com/vivliostasio

 

Σχόλια

X