«Αόρατες Διαδρομές» είναι ο τίτλος της νέας κοινωνικής πρωτοβουλίας του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιηγήσεων στο κέντρο της Αθήνας με οδηγούς (νυν και πρώην) άστεγους συμπολίτες μας. Βασικός στόχος των περιηγήσεων είναι να ενεργοποιήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο-οδηγό. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να ακούσουμε τις προσωπικές μαρτυρίες, να γνωρίσουμε την πόλη και τους ανθρώπους της από μια άλλη οπτική. Την οπτική συνανθρώπων μας που ζουν δίπλα μας, στην πόλη μας, και στερούνται μιας ασφαλούς κατοικίας.

Η αρχή της κινητοποίησης είναι η γνώση και η ευαισθητοποίηση.
Οι περιηγήσεις ξεκινούν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου.

alexakisΟ Γιάννης, ο Λάμπρος και ο Χρήστος, οι πρώτοι οδηγοί των «αόρατων διαδρομών» της «σχεδίας» σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα κ. Βασίλη Αλεξάκη. Ο κ. Αλεξάκης άκουσε με προσοχή της ιστορίες τους και με τις συμβουλές του, τους βοήθησε να βρουν τον τρόπο αφήγησης που τους ταιριάζει.prwtoi odhgoi

Οι πρώτοι οδηγοί των «αόρατων διαδρομών» της «Σχεδίας» σε μία από τις πολλές πιλοτικές περιηγήσεις που έγιναν στους δρόμους της Αθήνας, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σχόλια

X