Η δήλωση ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου πως οι αποφάσεις για τη δόση στην Ελλάδα θα ληφθούν «Μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές του σκι”… εισπράχθηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο από πολιτικούς και δημοσιογράφους στη χώρα μας, ενώ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας άστραψε και βρόντηξε μετά τη συνάντησή του με την Τρόικα, ενώ πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως λίγο έλειψε να τα τινάξει όλα στον αέρα κατά τη διάρκεια του ραντεβού που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Στουρνάρας θεώρησε ιδιαίτερα ειρωνική την τοποθέτηση των Βρυξελλών και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του. Δεν μπορούσε να ακούει για σκι σε σαλέ στην Ελβετία, τη στιγμή που η μητέρα και η αδερφή του ζουν με 500 ευρώ το μήνα, σε συνθήκες άγριας φτώχειας.

Ευτυχώς, επενέβησαν κάποιοι ψύχραιμοι συνεργάτες του και το επεισόδιο έλαβε τέλος πριν προλάβει να χώσει κουτουλίδι στον Πολ Τόμσεν, ο οποίος στο κάτω – κάτω της γραφής δεν έφταιγε και σε τίποτα.

ski1

Μετά το ξέσπασμα του «Τσάρου» η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τους τόνους. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στο ρόλο του καλού δοσίλογου «διέρρευσαν» το όνομα της «ανώνυμης πηγής» των εμπρηστικών πληροφοριών από τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «κύκλοι» του Μαξίμου «κάλλιο σκι, παρά… ξεσκί». Τη στιγμή που το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά… ρευστό και η Τζάκρη ξεκίνησε την επανάσταση, το μόνο που μας λείπει είναι οι σφαλιάρες από τις Βρυξέλλες. «Ας πάνε λοιπόν για σκι κι όταν γυρίσουν με το πρόσωπο ηλιοκαμένο σαν τον κώλο της μαϊμούς, τα ξαναλέμε», τόνιζαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Αν μάλιστα σταθούμε τυχεροί μπορεί να μη γυρίσουν και ποτέ. Μία χιονοστιβάδα μπορεί να τους καταπλακώσει ή μία λάθος εκτίμηση μπορεί να τους οδηγήσει σε κάποια χαράδρα των Άλπεων. Ποτέ δεν ξέρεις… Όσο ζούμε, ελπίζουμε!

Ακόμη, όμως κι αν δεν έχουμε τέτοια τύχη, ο χρόνος κυλάει υπέρ της κυβέρνησης… Αν οι αποφάσεις για την Ελλάδα ληφθούν τον Φεβρουάριο, ο κόσμος θα ξεσπάσει την οργή του για τα νέα μέτρα στις Ευρωεκλογές (ποιος χέστηκε;) και στη συνέχεια θα έρθει το καλοκαίρι. Το ποτάμι της λαϊκής αντίδρασης θα εκβάλλει σε κάποια από τις υπέροχες ελληνικές παραλίες και από Σεπτέμβρη βλέπουμε…

Σχόλια

X