Ποιός θα φανταζόταν ότι τελικά θα έμπαινε στον «κόπο» η Μέρκελ να επισκεφτεί την χώρα, το μέλλον της οποία συναποφασίζει εδώ και πολύ καιρό με τους «δικούς μας» Αντώνη, Βαγγέλη και Φώτη. Οι περισσότεροι ήμασταν σίγουροι ότι θα συνέχιζε να τρώει χωριάτικες σαλάτες στα ελληνικά εστιατόρια του Βερολίνου και να μιλά για την κρίση στην Ελλάδα και πως «θα την σώσει» καθώς μπουκωνόταν με φέτα. Κι όμως τελικά είπε να πάει να δει «τι παίζει κι εκεί» τώρα που έπιασαν και τα κρύα στην Γερμανία.

Μια επίσκεψη που ομολογουμένως θα μπορούσε να είχε γίνει 2 χρόνια πριν, όταν η κρίση πρωτοχτυπούσε την Ελλάδα. Αλλά όχι, η Μέρκελ δεν είχε και δεν έχει σκοπό να δει πραγματικά, την πραγματική διάσταση της κρίσης, το σκληρό πρόσωπό της που στέκεται προ των πυλών για ολόκληρη την Ευρωζώνη και κυρίως για τους εργαζομένους. Η επίσκεψή της είναι επιφανειακή και προσχηματική, ίσως μια προσπάθεια να καθυστερήσει το αναπόφευκτο της κατάρρευσης της κυβέρνησης και των πολιτικών λιτότητας που προωθεί. Ίσως μια προσπάθεια να δείξει ότι όντως αντιμετωπίζει την κρίση σωστά και νοιάζεται για το καλό των Ευρωπαίων.

Όποιος και να είναι ο κρυφός ή φανερός λόγος της επίσκεψης της Μέρκελ σημασία έχει ότι θα έρθει 2 χρόνια καθυστερημένα για να αντικρίσει ένα νεκρό, ειρηνικό και ήσυχο κέντρο…σχεδόν αποστειρωμένο υπό την φροντίδα της αστυνομίας πάντα. Ο Αντώνης θα φροντίσει να καθαρίσει οτιδήποτε που θα ενοχλήσει, που θα αποκαλύψει το τί πραγματικά γίνεται σε αυτήν την χώρα. Μια ήσυχη πόλη χωρίς κατοίκους γιατί αυτοί θα ψεκάζονται και θα χτυπιούνται λίγα μέτρα πιο κάτω.

Η κυρία Μέρκελ λοιπόν δεν θα έχει την ευκαιρία να αντικρίσει την χώρα όπου καταχρεωμένοι πολλοί καταλήγουν να κοιμούνται στον δρόμο, την χώρα όπου 1 στους 2 νέους είναι άνεργος, όπου κάθε τρεις μέρες αυτοκτονεί ένας συνάνθρωπος, όπου η ανεργία χτυπάει στο 24% επίσημα γιατί ανεπίσημα ίσως είναι μεγαλύτερη.

Δεν θα δει την χώρα όπου οι εργαζόμενοι πηγαίνουν κάθε πρωί στην δουλειά τους με κατεβασμένα κεφάλια, που δουλεύουν μαύρα και ανασφάλιστα πολλές φορές χωρίς να έχουν πληρωθεί για μήνες. Δεν θα δει το αληθινό πρόσωπο του κέντρου, γεμάτο από ζητιάνους, ανθρώπους να παραμιλάνε μόνοι τους, να ψάχνουν στα σκουπίδια, ανέργους να περιφέρονται, μαυρίλα και μουντάδα στην πιο ηλιόλουστη χώρα της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Και αν δεν δει όλα τα παραπάνω τότε δεν έχει και καμία δουλειά εδώ, μπορεί να συνεχίζει να μιλά από το Βερολίνο για το σώσιμο της Ελλάδας μπουκωμένη με ελληνικούς μεζέδες, το ίδιο είναι.

Σχόλια

X