Στην Αγγλία οι οπαδοί δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν τα ματς των ομάδων τους όρθιοι, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Βλέποντας την ατμόσφαιρα του γηπέδου σιγά-σιγά να εξαφανίζεται, οπαδοί αρκετών ομάδων έχουν ζητήσει την δημιουργία τμημάτων που θα μπορούν να στέκονται όρθιοι και να φωνάζουν. Και οι φίλοι της  Άρσεναλ ζητούν από την ομάδα τους να κάνει τη διαφορά.

Τα αγγλικά γήπεδα γέμισαν με καθίσματα μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, όπου 96 οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους και κυρίως μετά την έκθεση του Λόρδου Τέιλορ το 1990. Όχι φυσικά ότι οι κερκίδες ορθίων ευθύνονταν για τους νεκρούς. Έστω και καθυστερημένα, οι ευθύνες αποδόθηκαν, με τις αστυνομικές και νοσοκομειακές αρχές να έχουν μεγάλο μερίδιο. Μετά τα επεισόδια στο Ιτιχάντ, στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γιουνάιτεντ πέρυσι, όπου οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις για την επαναφορά εξέδρας ορθίων σε γήπεδα μεγάλων ομάδων.

Μία πρόσφατη έρευνα σε 17.000 οπαδούς των «Κανονιέρηδων» είχε ξεκάθαρα αποτελέσματα. Το 91.5% των ερωτηθέντων είναι θετικοί στην δοκιμαστική λειτουργία κερκίδας ορθίων στο Έμιρεϊτς, αρκεί φυσικά να τηρούνται όλα τα στάνταρ ασφαλείας. Μόλις το 5.9% δήλωσε ικανοποιημένο από την ατμόσφαιρα στην κερκίδα, ενώ το 95.9% ξεκαθάρισε ότι ένα ακόμα τμήμα στο οποίο θα τραγουδούν οι οπαδοί, θα βοηθήσει στην καλύτερη ατμόσφαιρα. Ναι, όπως συνέβη και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, περιμένουν τη δημιουργία singing section για να συγκεντρωθούν όσοι θέλουν να φωνάζουν, προκειμένου να δημιουργήσουν πυρήνα. Σε μια αντίστοιχη έρευνα αλλά με δείγμα 1000 ατόμων στους οπαδούς της Άστον Βίλα, το 97.5% ήταν υπέρ των ασφαλών κερκίδων ορθίων.

Έχοντας λοιπόν δει ότι ο κόσμος θέλει ένα τμήμα να μην κάθεται με το ζόρι στα καθισματάκια, το οπαδικό γκρουπ REDaction ξεκίνησε να συγκεντρώνει διαδικτυακά υπογραφές, προκειμένου να πείσει το σύλλογο να πρωτοστατήσει στην καμπάνια εισαγωγής τέτοιων κερκίδων, στις οποίες θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι απλό. Τον Ιανουάριο, όταν 38 κάτοχοι διαρκείας της Σάντερλαντ αποφάσισαν να στέκονται όρθιοι στα ματς της ομάδας τους, η διοίκηση τους απαγόρευσε την είσοδο!

«Πρέπει να διανυθεί ακόμα πολύς δρόμος πριν οι ασφαλείς κερκίδες ορθίων επιτραπούν στην Πρέμιερ Λιγκ. Τόσο οι κανόνες της λίγκας όσο και ο νόμος στη χώρα πρέπει να αλλάξουν, κάτι που σημάνει ότι τόσο η Πρέμιερ Λιγκ όσο και η Κυβέρνηση χρειάζονται πίεση, με αποδείξεις υποστήριξης στην ιδέα για την αλλαγή», τονίζουν οι οπαδοί της Άρσεναλ από το REDaction που θεωρούν ότι η ομάδα τους μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη σε ένα τέτοιου είδους κίνημα!

«Σε όλη την ιστορία της, η Άρσεναλ προωθούσε καινοτόμες ιδέες στο πδόσφαιρο, οι οποίες έδειχναν επαναστατικές ή και ακατόρθωτες τη στιγμή που εκφράζονταν. Η ιστορία που θέλει την Άρσεναλ να είναι ηγετική και να μην ακολουθεί, κάνει τους οπαδούς της περήφανους. Το REDaction θεωρεί ότι οι ασφαλείς κερκίδες ορθίων είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Άρσεναλ μπορεί να χρησιμοποιήσει το σεβασμό που αποπνέει και να ηγηθεί του αιτήματος εφαρμογής τους», προσθέτουν, περιμένοντας ανταπόκριση από το σύλλογο!

Δείτε εδώ την φόρμα αίτησης. Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν 10.000 υπογραφές.

Αναδημοσίευση από το Otherside Football

Σχόλια

X