Η Χρυσή Αυγή απούσα από κάθε αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, επιχειρεί να αντλήσει πολιτικά οφέλη από τις πυρκαγιές στο Μάτι, με δράσεις εντυπωσιασμού. Αψηφώντας τον πόνο για τα δεκάδες θύματα, την τεράστια οικολογική καταστροφή και τα χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια, επιχειρεί να προβάλλει συντονισμένα το κοινωνικό της πρόσωπο και να στρέψει περισσότερο κόσμο σε μισαλλόδοξες ερμηνείες. Καταφέρνει όμως και εκτίθεται.

Μετά το στημένο τηλεοπτικό σόου που δείχνει χρυσαυγίτες να σβήνουν φωτιές.. με κλωνάρια, ακολούθησε η καταγγελία πως μέλη της οργάνωσης που επισκέφθηκαν τον χώρο άδραξαν την ευκαιρία ώστε να κάνουν πλιάτσικο σε σπίτια, τα οποία έχουν καταστραφεί ή εγκαταλειφθεί, μπορεί να ανήκαν και στους και ίδιους τους νεκρούς.

Το συμβάν αναδεικνύει το περιοδικό Κατιουσα που επικαλείται ανεπίσημες πηγές πληροφόρησης.

Πιθανή επιβεβαίωση της πληροφορίας δεν αποτελεί έκπληξη για το ποιόν της οργάνωσης. Είναι όμως μία ακόμη φορά που αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν λογαριάζει τίποτα στο δρόμο της αναρρίχησής της στην εξουσία. Όχι μόνο κάνει διαφήμιση πάνω στον πόνο και στα αποκαΐδια, αλλά κλέβει και τα θύματα σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί στη χώρα.

Διάβασε ακόμη:

«Από φασίστες δεν παίρνω ούτε νερό»

Σχόλια

X