Το Ισραήλ απελευθέρωσε την Κυριακή τον 18χρονο παλαιστίνιο κρατούμενο Χασάν Ταμίμι, ο οποίος έχασε την όρασή του λόγω ιατρικής αμέλειας μέσα στη φυλακή, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του και η Παλαιστινιακή Κοινωνία των Κρατουμένων .

Ο Αμπντουνασίρ Ταμίμι, θείος του Χασάν, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι ο ανιψιός του φυλακίστηκε τον Απρίλιο παρά την εύθραυστη υγεία του. Ο Χασάν υπέφερε από ηπατικά και νεφρικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της δυσαπορρόφησης πρωτεΐνης από την πρώιμη παιδική του ηλικία και είχε ανάγκη ιδιαίτερης διατροφής και θεραπείας. Ωστόσο, το Ισραήλ δεν επέτρεψε την πρόσληψη φαρμακευτικής αγωγής στον νεαρό Παλαιστίνιο με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του.

«Παρά το γεγονός ότι ενημερώσαμε το ισραηλινό κράτος με ιατρικές εκθέσεις, δεν έδωσαν καμία σημασία και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε», δήλωσε ο Αμπντουνασίρ Ταμίμι.

Ο Χασάν Ταμίμι συνελήφθη στις 7 Απριλίου 2018 με την κατηγορία ότι «πέταγε πέτρες στα ισραηλινά στρατεύματα», και αργότερα μεταφέρθηκε στη στρατιωτική φυλακή Οφέρ, κοντά στη δυτική Ραμάλα, για να δικαστεί τον Ιούλιο. Ο Χασάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόνο όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του, ένα μήνα μετά την κράτηση του.

Η Παλαιστινιακή Κοινωνία των Κρατουμένων (PPS) δήλωσε ότι ο Χασάν έχασε την όρασή του λόγω «ιατρικής αμέλειας».

Σχόλια

X