Οι Έλληνες αντέδρασαν στην πολιτική λιτότητας, εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης και ανοχής των αντιλαϊκών μέτρων, στις εθνικές εκλογές της Κυριακής (6/5). Αυτή είναι η μία ανάγνωση στο τελικό (;) αποτέλεσμα. Η άλλη έχει να κάνει με τον τρόπο που αυτό διαμορφώθηκε. Κι αυτό γιατί όπως προκύπτει από μια γενική ματιά, η επαρχία (και δη οι μονοεδρικές περιοχές), έδωσαν πολιτική ασυλία στη Ν.Δ. για να συνεχίσει ενδεχομένως, το έργο των Γερμανών (κατά κύριο λόγο) εντολοδόχων των ελληνικών κυβερνητικών οργάνων τους.

Σάρωσε η Αριστερά!
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – κατά κύριο λόγο – και τα λοιπά Κόμματα της Αριστεράς (συμπεριλαμβανομένου και του Κομμουνιστικού Κόμματος), μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο πυρήνα των ποσοστών τους, στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ιδιαίτερα η παράταξη της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, όπου κυριολεκτικά σάρωσε σε Αθήνα, Πειραιά και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο της Αττικής, στη Βοιωτία, την Εύβοια, την Πάτρα και ολόκληρη την Αχαΐα, την Α` Θεσσαλονίκης, ακόμα και στην – παραδοσιακά «πράσινη» – Κρήτη, όπου κέρδισε τα Χανιά!

Η Αθήνα έδειξε το δρόμο
Στη Β` Αθήνας μάλιστα, συγκέντρωσε τις 42 από τις 52 έδρες που θα εκπροσωπούν οι βουλευτές της, στη Βουλή των Ελλήνων. Ο ελληνικός λαός τιμώρησε τα δύο μεγάλα Κόμματα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να χάνει περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και τη Ν.Δ. 15 μονάδες σε σχέση με αυτές του 2009 αλλά και 23 ακόμα, σε σχέση με τις τελευταίες που εκλέχθηκε πρώτο Κόμμα, το 2007!

Το… μπόνους των «50»
Κι όμως, με το – ούτε καν – 19% που συγκέντρωσε, είναι πολύ πιθανό να κυβερνήσει ξανά σε συνεργασία με τους έτερους διαχειριστές των τυχών του ελληνικού λαού, ελέω του… «δημοκρατικού συστήματος» με το μπόνους των 50 εδρών στο Κοινοβούλιο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως στις εκλογές του 2009, η Ν.Δ. συγκέντρωσε ποσοστό 26,62% στη Β` Αθήνας, εκλέγοντας 11 βουλευτές, ενώ φέτος με το 12,40%, θα εκλέξει 14! Παράλληλα, με τις 2 ποσοστιαίες μονάδες που κέρδισε παραπάνω από το δεύτερο Κόμμα, εξασφάλισε διαφορά 56 εδρών στα έδρανα της Βουλής!

Και την ίδια ώρα, εκτός Βουλής μένουν Κόμματα με (έως και) 2,9% και αθροιστικό ποσοστό που φτάνει ακόμα και στο 15% της προτίμησης του λαού! Η απόλυτη απομυθοποίηση της δημοκρατίας δηλαδή!

Καταλληλότερος ο… Κανένας!
Για την παραπάνω κατάσταση ευθύνη και μάλιστα σημαντική φέρει η επαρχία, όπου είτε δεν βίωσε την κρίση όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα (πράγμα δύσκολο), είτε ξέμεινε από… νεολαία, είτε απλά ψήφισε όπως τόσα χρόνια. Χωρίς κριτήριο. Κυρίως οι ηλικίες από 51 ετών και πάνω.

Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο target group, τα δύο παραδοσιακά Κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, συγκέντρωσαν περίπου το 45,5% των ψήφων, τη στιγμή που τα αντίστοιχα ποσοστά σε ηλικίες κάτω των 50, δεν ξεπέρασαν το 23%!

Τέλος, ένα ακόμα αξιοσημείωτο συμπέρασμα, είναι πως ο κόσμος έχει αποφασίσει για το ποιος τον εμπνέει περισσότερο για να ηγηθεί της Κυβέρνησης. Ποιος είναι αυτός; ΚΑΝΕΝΑΣ! Μια ματιά στο άθροισμα των ποσοστών θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.

Με έναν μαγικό τρόπο λοιπόν, ο έλληνας ψήφισε στην πλειοψηφία του, πως το εγχώριο εκλογικό προϊόν, δεν τον συγκινεί πλέον. Η πλειοψηφία όσων ψήφισαν βέβαια, καθώς είχαμε και αποχή που άγγιξε σχεδόν το 40%…

pososta

Υ.ΓΓια το γεγονός της εκλογής 21 βουλευτών προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή (αλήθεια, δεν είναι αστείο που μια φασιστική ομάδα, χρησιμοποίησε… «δημοκρατικό τρόπο» για να συμμετάσχει στα κοινα;), δεν θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω. 

Λαός που ξεχνάει το παρελθόν του, δυστυχώς είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Αυτό για το 7% του συνολικού ποσοστού, αλλά και το 7% των Καλαβρύτων και το αντίστοιχο 6% του Διστόμου, που τη στιγμή του μαθήματος της Ιστορίας στο σχολείο, ήταν στο προαύλιο και έπαιζε μπάσκετ…

Σχόλια

X