«Ανθρώπινο λαθάκι» χαρακτήρισε ο ΣΚΑΪ την χτεσινή κάλυψη της σεισμικής δόνησης που έγινε αισθητή στην Αττική, όπου για εικόνα χρησιμοποίησε πλάνα αρχείου με γκρεμισμένα σπίτια και ερείπια από τον σεισμό της Βρίσας (!).

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΚΑΪ μας έχει συνηθίσει σε τέτοια «τυχαία λαθάκια». Όπως για παράδειγμα αυτό:

Εμείς περιμένουμε το ΕΣΡ να βγει από την τρύπα του και να κάνει τη δουλειά του

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σταθμού:

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αττική ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους τηλεθεατές και ακροατές του σταθμού.

Με συνεχή ενημέρωση στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, μόλις είχε τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πληροφόρησε τους τηλεθεατές με τη βοήθεια του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.

Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική και συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Σχόλια

X