Ο Μάικλ Μουρ μετά το προφητικό του κείμενο για τους λόγους για τους οποίους θα κέρδιζε ο Ντόναλντ Τραμπ, «ξαναχτυπά» και την επομένη των εκλογών.

Αυτή τη φορά δίνει έναν «οδηγό επιβίωσης» για να αντιμετωπίσει η Αμερική τον Τραμπ.

Η λίστα αυτή της επόμενης ημέρας έχει γίνει viral από τους χιλιάδες χρήστες του Facebook, από τη στιγμή που ανέβηκε στη σελίδα του ίδιου του Μουρ το πρωί της Τετάρτης.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, γνωστός για τα πολιτικοποιημένα ντοκιμαντέρ του πάνω στην κοινωνία της Αμερικής, δημοσιεύσει τις σκέψεις του για το πώς οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να παλέψουν για τα πιστεύω τους.

Οδηγός επιβίωσης της «επόμενης ημέρας»:

1. Πρέπει να καταλάβουμε το Δημοκρατικό Κόμμα και να το επιστρέψουμε στο λαό. Η αποτυχία τους είναι αξιοθρήνητη.

2. Πρέπει να απολύσουμε όλους τους δημοσκόπους, ειδικούς και οποιονδήποτε άλλον στα ΜΜΕ που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το αφήγημα που είχαν φτιάξει ή αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλάνε επί ώρες χωρίς να λένε το παραμικρό θα μας πουν τώρα ότι πρέπει να “γεφυρώσουμε το χάσμα” και “να συνασπιστούμε”. Θα πουν και άλλα τέτοια παρόμοια τις επόμενες ημέρες. Μην τους ακούτε.

3. Όποιος βουλευτής ή γερουσιαστής των Δημοκρατικών δεν ξύπνησε σήμερα έτοιμος να αγωνιστεί, να αντισταθεί και να παρεμποδίσει (την πολιτική Τραμπ) με τον τρόπο που οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κάνει κατά του προέδρου Ομπάμα κάθε ημέρα επί οκτώ χρόνια θα πρέπει να παραιτηθεί και να επιτρέψει σε όσους από εμάς αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει να ηγηθούμε ώστε να σταματήσουμε όσα κακά και τρελά πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν.

4. Όλοι θα πρέπει να σταματήσουν να λένε ότι είναι «αποσβολωμένοι» και «σοκαρισμένοι». Αυτό που εννοούν πραγματικά είναι πως ζούσαν σε μια φούσκα και δεν πρόσεχαν ότι οι συμπολίτες τους Αμερικάνοι ήταν απελπισμένοι. Ήταν παραμελημένοι επί χρόνια και από τα δύο κόμματα και ο θυμός και η ανάγκη να πάρουν εκδίκηση από το σύστημα μόνο μεγάλωνε. Μετά ήρθε ένας τηλεοπτικός αστέρας που τους άρεσε και του οποίου το σχέδιο ήταν να καταστρέψει και τα δύο κόμματα και να πει σε όλους ότι «απολυθήκατε». Η νίκη του Τραμπ δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Ποτέ δεν ήταν κάτι αστείο. Το να τον αντιμετωπίζουν ως τέτοιο απλώς τον ενίσχυε. Είναι ον και γέννημα των ΜΜΕ και ποτέ δεν θα γίνει κτήμα τους.

5. Πρέπει να πείτε αυτή την πρόταση σε όποιον συναντήσετε σήμερα: «Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις περισσότερες ψήφους». Η πλειοψηφία των Αμερικανών προτίμησε την Χίλαρι Κλίντον αντί του Ντόναλντ Τραμπ. Τελεία και παύλα. Αν ξυπνήσατε το πρωί πιστεύοντας ότι ζείτε σε μια κατεστραμμένη χώρα, δεν είναι έτσι. Η πλειοψηφία των Αμερικάνων ήθελε την Χίλαρι, όχι τον Τραμπ. Ο μόνος λόγος που είναι πρόεδρος είναι μια μυστηριώδης, τρελή, ιδέα του ονομάζεται εκλεκτορικό σώμα. Μέχρι να το αλλάξουμε θα εξακολουθούμε να έχουμε προέδρους τους οποίους δεν είχαμε εκλέξει και δεν θέλαμε. Ζείτε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει η κλιματική αλλαγή, θεωρεί ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αμείβονται το ίδιο με τους άντρες, θεωρεί ότι η πανεπιστημιακή μόρφωση δεν θα πρέπει να συνοδεύεται από χρέη, θέλει αύξηση του κατώτατου μισθού και θέλει καθολικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης. Τίποτε από αυτά δεν έχει αλλάξει. Ζούμε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία συμφωνεί με την «φιλελεύθερη» θέση. Απλώς δεν έχουμε την κατάλληλη ηγεσία ώστε να το πετύχουμε. Ας προσπαθήσουμε να τα πετύχουμε όλα αυτά σήμερα.

Ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Σχόλια

X