Αυτή την εβδομάδα, το Πήγα-Είδα-Άκουσα περιλαμβάνει σινεμά, θέατρο και μεζεδοπωλεία. Αν εξαιρέσει κανείς την ταινία, οι άλλες μας προτάσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν δικές σας επιλογές αν θέλετε να περάσετε όμορφα τη μέρα σας.

 Πήγα στο «Μεζεδοκούτι” στο Χαλάνδρι (Αριστοτέλους 52), όπου κάθε Τετάρτη έχει ζωντανή ρεμπέτικη μουσική με ωραίους μεζέδες, χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα αλλά και ικανοποιητικές τιμές. Να πάτε γιατί κάτι τέτοιο στα βόρεια προάστια δεν το βρίσκεις και εύκολα.

 mezedokouti

Κατερίνα Καραβία

Είδα την παράσταση «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι” στο θέατρο Αποθήκη (Σαρρή 40, Ψυρρή). Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση που δεν μπήκε στον πειρασμό να αντιγράψει “τυπικά” την πασίγνωστη ταινία του Κιούμπρικ. Ήταν ξεκάθαρη η προσωπική ματιά πάνω στο τόσο επίκαιρο θέμα της βίας. Ξυλοδαρμοί, κλοπές, βιασμοί, βανδαλισμοί, φόνοι μεταφέρθηκαν στη θεατρική σκηνή με ένα τρόπο τόσο σύγχρονα θεατρικό που οι εικόνες κατάφεραν να σοκάρουν και ο λόγος σε δεύτερη μοίρα θέτει απλώς τα ερωτήματα. Μια παράσταση που σίγουρα έχει κάτι να πει στους θεατές της σύγχρονης βίας.

Νίκη Μαυροειδή

Πήγα στο μεζεδοπωλείο «Το Πιθάρι” στα Άνω Πατήσια (Πλ. Παπαδιαμάντη 1).  Φάγαμε, μεταξύ άλλων, νόστιμα ντολμαδάκια, εξαιρετικές μπουκίτσες κοτόπουλο και ζουμερά μπιφτέκια σε πολύ χορταστικές μερίδες. Μαζί με ένα συμπαθητικό λευκό κρασί, πληρώσαμε περίπου 15 ευρώ το άτομο. Η ποιότητα του φαγητού, οι αρκετά χαμηλές τιμές και το ήσυχο περιβάλλον καθιστούν το «Πιθάρι” μία από τις καλύτερες επιλογές στην ευρύτερη περιοχή.

pithari

Θέμος «Απίκος” Ρίζος

Είδα την ταινία «TheCounselorγια την οποία είχαν ακουστεί διάφορες κριτικές. Η αλήθεια είναι ότι όταν πας να παρακολουθήσεις μια ταινία στην οποία παίζουν οι: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem και Brad Pitt ο πήχης των απαιτήσεων είναι φυσικό να βρίσκεται πολύ ψηλά.

Αφού δεις την ταινία όμως, τα συναισθήματα τα οποία σου αφήνει είναι ανάμεικτα. Ναι μεν κυλάει γρήγορα, αλλά η έλλειψη δράσης και οι φιλοσοφικοί σε πολλά σημεία διάλογοι κάποια στιγμή κουράζουν. Σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τα «CaptainPhillips” και «Prisoners«.

 Κώστας Χατσιανίδης

Σχόλια

X