Μετά τη βροχή
Frédéric H. Fajardie

304 σελ., 16.5×24
ISBN: 978-618-83238-1-0
τιμή με ΦΠΑ € 15.00

Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς

1947. Ο Τζο Ντικμάν, νεαρός Γάλλος που έχει πολεμήσει σε όλα τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι φορτωμένος με παράσημα, νιώθει χαμένος σε μια μεταπολεμική Γαλλία που έχει λησμονήσει τους αληθινούς της ήρωες. Ανοίγει, με τον φίλο του Σκαρφάτι, ένα γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Η πρώτη μεγάλη υπόθεση που αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν αποδεικνύεται πραγματική βόμβα! Ένας δισεκατομμυριούχος πέφτει από το ιδιωτικό του αεροπλάνο πάνω από τη Μάγχη και οι συνεπιβάτες του σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλο. Ερευνώντας, οι δύο ιδιωτικοί ντέτεκτιβ διασταυρώνονται με μια ακατανίκητα γοητευτική ξανθιά με γκρίζα μάτια, με μουσικούς της τζαζ και νεαρούς «ζαζού» του Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε που ακολουθούν τη μόδα της εποχής και παθιάζονται με την τζαζ, με μια ρομαντική πόρνη που ερωτεύεται τον Ντικμάν, με διεφθαρμένους μπάτσους, με αντιστασιακούς, με πρώην γκεσταπίτες κι Αμερικανούς στρατιώτες ευγενικούς όσο και αφελείς.

Ένα συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε μια παράξενη μεταπολεμική περίοδο όπου το χιούμορ και το γέλιο αντισταθμίζουν την πίκρα και την απογοήτευση μιας βροχερής Γαλλίας που αποφασίζει να κλείσει τους οίκους ανοχής της.

Ο Φρεντερίκ Α. Φαζαρντί γεννήθηκε το 1947 στο Παρίσι με το όνομα Ρονάλ Μορώ. Εγκατέλειψε το σχολείο, δούλεψε ως ξυλουργός, ελαιοχρωματιστής και χτίστης και συμμετείχε στις εργατικές κινητοποιήσεις του Μάη του ’68. Συνέχισε τις σπουδές του μετά τα είκοσι πέντε του χρόνια.

Θεωρείται εκπρόσωπος, μαζί με τον Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ, του γαλλικού νουάρ μυθιστορήματος néo-polar. Έγραψε περισσότερα από σαράντα μυθιστορήματα, τριακόσια εξήντα πέντε διηγήματα, δοκίμια, θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο, καθώς και σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε επίσης με την Humanité και το Charlie Hebdo. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις. Πέθανε την Πρωτομαγιά του 2008.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του Η νύχτα των Παπουτσωμένων Γάτων (La Nuit des chats bottés) από τις Εκδόσεις Angelus Novus και Φονιάδες μπάτσων (Tueurs de flics) και Η Θεωρία του 1% (La Théorie du 1%) από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

 

Εκδόσεις Angelus Novus | info@angelusnovus.gr, www.angelusnovus.gr |
Τηλ. _Fax 210 6137942 | 
Γράμμου 40, 15235, Βριλήσσια

Σχόλια

X