Ο Αντώνης Σαμαράς οσφράνθηκε έγκαιρα τη σπουδαιότητα του τάφου που βρέθηκε στην Αμφίπολη και έδωσε εντολή στον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα και την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, να αποστείλουν επίσημη πρόσκληση στη διάσημη αρχαιολόγο, Λάρα Κροφτ, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα και να βοηθήσει στις ανασκαφές.

Η έμπειρη αρχαιολόγος έχει συνδέσει το όνομά της με την Ελλάδα, όταν αποφάσισε να κάνει τα γυρίσματα της ταινίας της με πρωταγωνίστρια την Αντελίνα Τζολί στην πανέμορφη Σαντορίνη. Ο Πρωθυπουργός σκέφτηκε λοιπόν πως με τις ικανότητές της θα μπορούσε να «τρέξει» τις διαδικασίες των ανασκαφών και να ανακαλύψει το συντομότερο δυνατό το… μυστικό που κρύβεται στον τάφο της Αμφίπολης.

Γνωρίζοντας τις αγκυλώσεις του ελληνικού δημοσίου ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε στην Ελλάδα τη Αντζελίνα Τζολί, ώστε να συνδράμει στις έρευνες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσκληση στάλθηκε και στον Χάρισον Φορντ, ο οποίος έχει ανάλογη εμπειρία, όταν πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς.

Ο Φορντ, όμως, είναι σακάτης και απασχολημένος με τα γυρίσματα του νέου επεισοδίου των Star Wars, οπότε στην Ελλάδα μας απέμεινε μόνο η πανέμορφη σύζυγος του Μπραντ Πιτ.

Η κίνηση του Πρωθυπουργού κρίνεται από πολιτικούς αναλυτές ως ιδιαίτερα έξυπνη, καθώς από τη μία θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες των ανασκαφών και παράλληλα θα ανοίξουν οι αγορές για τα γυρίσματα ταινιών του Χόλιγουντ στη Μακεδονία μας.

Με λίγα λόγια, μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο χρονιά, ο Αντώνης Σαμαράς έχει φέρει ανάπτυξη, είναι έτοιμος να διώξει την τρόικα από την Ελλάδα και να σκίσει τα Μνημόνια, ενώ παράλληλα ανοίγει και νέες αγορές… Αυτές της κινηματογραφικής βιομηχανίας!

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν Πρωθυπουργό;

Στο Μαξίμου μάλιστα υπάρχει προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει τόσα πολλά στην πρώτη θητεία που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει πράγματα να υποσχεθεί ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης και Γιώργος Μουρούτης στύβουν τον εγκέφαλό τους για να κατεβάσουν ιδέες, αλλά πραγματικά αυτός ο Πρωθυπουργός έχει καταφέρει σχεδόν τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

Λογικά, το μόνο που απομένει να μπει στο πρόγραμμα της ΝΔ στις επόμενες εκλογές είναι να κατακτήσει η Ελλάδα την Αγιά Σοφιά και να υψώσει την ελληνική σημαία στην Κόκκινη Μηλιά.

Σχόλια

X