Πριν από μερικές ημέρες η οικογένεια του εμβληματικού Johnny Cash έδωσε τη δική της απάντηση στους νεοναζί που χρησιμοποιούν την περσόνα και τα τραγούδια του για τους δικούς τους σκοπούς. Τώρα ήρθε η ώρα της δισκοφραφικής του να τους απαγορεύσει να χρησιμοποιούν τη μουσική του.

Η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα των τραγουδιών του θρύλου της country ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε έναν συγκεκριμένο σταθμό νεοναζί να χρησιμοποιούν τη μουσική του. Στον σταθμό παίζει αρκετά συχνά η διασκευή που είχε κάνει ο Cash στο «I Won’t Back Down» του Tom Petty.

Τον περασμένο μήνα η οικογένεια του Johnny Cash είχε τοποθετηθεί οργισμένα κατά ενός ακροδεξιού στο Σάρλοτσβιλ, ο οποίος φορούσε μπλουζάκι με τον θρύλο της country.

Τα παιδιά του μεγάλου μουσικού έγραψαν στην ανακοίνωσή τους:

Ο Johhny Cash ήταν ένας ανθρώπους που η καρδιά του χτυπούσε στον ρυθμό της αγάπης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πάλεψε για τα δικαιώματα των ιθαγενών, διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ήταν η φωνή των φτωχών και υπέρμαχος για τα δικαιώματα των φυλακισμένων. Θα ήταν τρομοκρατημένος εάν έβλεπε να χρησιμοποιείται το όνομά του για έναν σκοπό που βασίζεται στο μίσος και τους διωγμούς. Οι οπαδοί της υπεροχής της λευκής φυλής κα οι νεοναζί που διαδήλωσαν στη Σάρλοτσβιλ είναι δηλητήριο για την κοινωνία μας.

Πηγή: Efsyn

*Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

Γεια χαρά, είμαι ο Τζόνι Κας

Σχόλια

X