Μετά από αναρίθμητες ρατσιστικές του δηλώσεις, υπέρ της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, κατά των ίδιων των Αλβανών και όχι μόνο, ο Νότης Σφακιανάκης μποϊκοτάρεται άκρως επιτυχημένα από τους γείτονες. Μάλιστα, έκανε έκκληση στους κατοίκους των Τυράννων να παρευρεθούν στη συναυλία του, που πραγματοποιείται στην πόλη, μιλώντας… αλβανικά.

Συγκεκριμένα ο τραγουδιστής μιλώντας σε αλβανικά ΜΜΕ είπε:

«Δεν έχεις πει παραμικρό και σου βάζουν το στόμα λόγια που δεν τα άκουσε ποτέ άνθρωπος. Οι κάτοικοι του τόπου είναι αρχαίοι Ιλλυρείς». Σε μία προσπάθεια δε, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να αποδείξει πως δεν αντιμετωπίζει ρατσιστικά τους γείτονες είπε στα αλβανικά:

«Σας θέλω πολύ σας περιμένω στο Μέγαρο των συνεδριών».


Οι αντιδράσεις προήλθαν από ένα μεγάλο κομμάτι του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας όπως για παράδειγμα ο γνωστός Αλβανός τραγουδιστής Elton Deda, κάλεσε με ανάρτησή του στο facebook σε μποϊκοτάζ της συναυλίας:

«Εάν όσα λέγονται για αυτόν τον τραγουδιστή είναι αλήθεια, εγώ, ως άτομο και ως καλλιτέχνης που η ανοχή για τους ομολόγους μου είναι υπερβολική, θα ήθελα να ενθαρρύνω το μποϊκοτάζ. Πάντα σιχαινόμουν τους ανθρώπους που τρώνε σε μέρος που έχουν φτύσει πριν. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια όσα γράφονται για αυτόν, αλλιώς θα ήταν πολύ ευτελές να χειροκροτούσαμε και να πληρώναμε κάποιον που έχει θεωρήσει τους Αλβανούς κατώτερη ράτσα».

Ο γνωστός ποπ καλλιτέχνης Flori Mumajesi, ανέβασε ένα βίντεο με ομιλίες βουλευτών τις Χρυσής Αυγής και χαρακτήρισε τον Νότη Σφακιανάκη εκπρόσωπό τους.

Φυσικά οι καλλιτέχνες δεν ήταν οι μόνοι που αντέδρασαν, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, γνωστές προσωπικότητες αλλά και απλός κόσμος, γνωστοποίησαν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση αυτής της συναυλίας.

(πηγή: documento)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X