Αύγουστος στην Αθήνα. Μια πόλη που λαγοκοιμάται κάτω από τις επίμονες ακτίνες του ήλιου που ανεβάζουν τον υδράργυρο στα ύψη. Νιώθεις την άσφαλτο να βράζει κάτω από τη λεπτή σόλα των καλοκαιρινών παπουτσιών σου.

kleisovis7

Τον Αύγουστο μπορεί για πολλούς η Αθήνα να είναι πόλη-φάντασμα, αλλά για κάποιους άλλους είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψεις πράγματα που μπορεί να μην είχες παρατηρήσει πιο πριν-λόγω βιασύνης, λόγω αδιαφορίας; Ποιος ξέρει…

kleisovis3

Στρίβοντας από Θεμιστοκλέους αριστερά, αμέσως μετά την Ακαδημίας, βρίσκεσαι σε έναν μικρό πεζόδρομο, την Κλεισόβης. Διασχίζοντας φευγαλέα το στενάκι, το μάτι σου πέφτει πάνω σε ένα πρωτότυπο γκράφιτι πάνω στις κολώνες μια πολυκατοικίας κατά μήκος του δρόμου.

kleisovis4

Μια ζωγραφιά που φαίνεται ολόκληρη από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία και «πιάνει» 6 κολώνες, μετατρέποντάς τες σε καμβά.

kleisovis6

Ο καμβάς επεκτείνεται και στην στοά Παντζοπούλου, όπου μια άλλοτε αδιάφορη στοά από τις δεκάδες που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά χρώμα και ζωντάνια.

 

kleisovis5

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί «παρελαύνουν» στη σκοτεινή στοά, κάνοντας το πέρασμα από εκεί- για να κόψεις δρόμο συνήθως- μια ευχάριστη έκπληξη.

kleisovis2

Η άφιξη του γωνιακού καφέ-μπαρ Blackbird ίσως να έφερε την άνοιξη στο ξεχασμένο αυτό δρομάκι και την βουβή στοά…

kleisovis1

Λίγα χρώματα, μερικά πινέλα, μια δόση φαντασίας και καλή διάθεση είναι αρκετά για να μετατρέψεις μια στοά σε ένα φιλόξενο μέρος στην καρδιά αυτής της πόλης που πάντα κάτι έχεις να ανακαλύψεις. Πάντα κάτι θα σου ξεφύγει. Κάτι που θα το βρεις στην επόμενη γωνία για να σου φτιάξει τη μέρα!

Σχόλια

X