Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από την πρώτη ταινία της σειράς; Το πολιτιστικό φαινόμενο που ονομάζεται «Star Wars» συνεχίζει να επηρεάζει αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, αλλά και να εμπνέει.

Ο μαλαισιανός φωτογράφος Zahir Batin αφού απέκτησε την καινούρια του Canon EOS 1000D το 2011, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πείραμα δημιουργώντας διαφορετικά είδη φωτογραφίας. Δεν άργησε πολύ να βρει το πιο κατάλληλο – για τον ίδιο- concept μέσω του οποίου αποδεικνύει την αφοσίωσή του στην θρυλική σειρά ταινιών, αλλά και διασκεδάζει τους «συναδέλφους» του οπαδούς.

ministar2

ministar3

Ο Batin λοιπόν τοποθετεί μικροσκοπικές μινιατούρες των ηρώων του Star Wars σε διάφορα μέρη και σε απλές καθημερινές στιγμές και τις φωτογραφίζει από τόσο κοντά, ώστε να φαίνεται ότι είναι αληθινοί ηθοποιοί σε «αληθινές» στιγμές των ταινιών.

Κάποιες από αυτές είναι ιδιαιτέρως χιουμοριστικές, άλλες όμως κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στο να δημιουργήσουν μία κατάσταση αγωνίας, συγκίνησης ή ακόμα και άγχους.

ministar4

ministar5

Το ενδιαφέρον με τον Batin είναι ότι μοιράζεται στο προφίλ του στο facebook φωτογραφίες «από τα παρασκήνια», γεγονός που καθιστά πολύ εύκολο στον καθένα που έχει μια μικρή εμπειρία από φωτογραφία και photoshop, αλλά και λίγο χρόνο, να «κλέψει» τις τεχνικές του. Οι χορδές, τα σύρματα και τα κλαδιά που χρησιμοποιεί άλλωστε ώστε να στήσει τις μινιατούρες και στη συνέχεια το photoshop που χρησιμοποιεί για να τελειοποιήσει τις εικόνες, είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να εκμεταλλευτεί κάποιος.

ministar6

ministar7

ministar8

ministar9

Σχόλια

Αρθρογράφος

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Δημοσιογραφία σπούδασε στο ΕΚΠΑ. Βάπτισμα του πυρός στο sport.gr και η συνέχεια σε ενημερωτικά και οικονομικά μέσα. Και τώρα, στο δημοσιογραφικό της πάθος: τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία. Ανάμεσα σε λεξικά τουρκικών και βιβλία διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων, κάνει το μεταπτυχιακό της και κοιτάζει ανατολικά.

Σχετικά Άρθρα

X