Νάνος: Το στέκι σου για όλες τις ώρες

Θα μπορούσε να είναι το μαγαζί των κολλητών σου. Τη 2η ή 3η φορά που θα το επισκεφθείς θα θυμούνται πώς πίνεις τον καφέ σου ή ποιο είναι το ποτό που σου αρέσει. Την επόμενη θα αρχίσεις να μοιράζεσαι τα νέα σου. Ο Νάνος είναι ένα από τα πιο φιλόξενα καφέ μπαρ των Εξαρχείων. Αντιπροσωπευτικό της κουλτούρας της περιοχής, που αντιμετωπίζει την καθημερινότητα πιο χαλαρά και με περισσότερο κέφι, ενώ παράλληλα συνδυάζει το φιλόξενο περιβάλλον με την ποιότητα στα προϊόντα του.

Νάνος_Εξάρχεια (7)

Νάνος_Εξάρχεια (9)

Προσφέρει περισσότερες από 30 διαφορετικές μπύρες, το κρασί του είναι από μικροπαραγωγούς και ο καφές του γευστικός, αν και τον προμηθεύεται από την λιγότερο γνωστή Bristot.

Είναι στέκι για όλη την ημέρα και ανάλογα με την ώρα οι blues, funk, soul, rock ΄n΄ roll και swing ρυθμοί εναλλάσσονται. Έτσι μπορεί το βράδυ να χορεύεις όπως δεν χόρεψες ποτέ, αλλά το απόγευμα θα μπορείς να καθίσεις να διαβάσεις το βιβλίο σου με ηρεμία. Το φιλόξενο περιβάλλον συμπληρώνεται από το πυκνό πράσινο που έχει δίπλα.

Νάνος_Εξάρχεια (8)

Νάνος_Εξάρχεια (2)

Νάνος_Εξάρχεια (1)

Η αισθητική του μαγαζιού αντανακλά έντονα το προσωπικό μεράκι. «Είναι ένα μαγαζί που με εκφράζει απόλυτα», μας λέει ο Δημήτρης, ιδιοκτήτης του Νάνου. Έχει φτιάξει μόνος του το μπαρ «από μαδέρι οικοδομής». Στην αρχή ανησυχούσε μήπως φαινόταν «πρόχειρο», μετά από λίγο καιρό χαμογελούσε από περηφάνια. «Με ρωτούσαν από πού το πήρα. Όταν τους έλεγα ότι το έφτιαξα μόνος δεν με πίστευαν».

Έχει φτιάξει μόνος του το μπαρ «από μαδέρι οικοδομής». Στην αρχή ανησυχούσε μήπως φαινόταν «πρόχειρο», μετά από λίγο καιρό χαμογελούσε από περηφάνια.

Ανάλογη είναι η φροντίδα που δείχνει για τις μπύρες. Έχει διαβάσει πολύ και έχει δοκιμάσει πολλές, γεγονός που του επιτρέπει να έχει ένα μεγάλο, αλλά και ελκυστικό μενού. Η μπύρα είναι ιδέα στον Νάνο και μπορεί να βρεις από τις πιο κοινές μέχρι τις πιο ψαγμένες επιλογές και από τις πιο ελαφριές μέχρι τις πιο δυνατές σε αλκοόλ όπως η Samichlaus που έχει 14%. Δεν είναι πάντως το ίδιο τσουχτερές οι τιμές, καθώς κυμαίνονται κυρίως μεταξύ των 2,5 και 4 ευρώ. Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές από μπύρες είναι η μοναστηριακή Weiss Weltenburger, η βέλγικη κόκκινη Leffe, όπως και η Franziskaner. Τιμές Εξαρχείων και προσεκτικές επιλογές διαπιστώνονται και στα υπόλοιπα είδη του μαγαζιού. Χαρακτηριστική περίπτωση ουίσκι, για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιείται και κεράσι.

Νάνος_Εξάρχεια (4)

Νάνος_Εξάρχεια (5)

Νάνος_Εξάρχεια (7)

Σε λίγες μέρες ο Νάνος κλείνει 7 χρόνια λειτουργίας. Αρκετοί από τους σημερινούς θαμώνες, είναι πελάτες που έρχονται ακόμη και από τον πρώτο μήνα που άνοιξε. Ίσως γιατί εκτός ότι φημίζεται για τα πολλά είδη μπύρας που προσφέρει φημίζεται περισσότερο για τις φιλικές σχέσεις που αναπτύσσει με τους πελάτες του. Όσο μπόι λείπει από το όνομά του, τόσο αγαπητός είναι από τον κόσμο. Στη 2η σου επίσκεψη θα το καταλάβεις…

*Τον Νάνο θα τον βρεις στην οδό Θεμιστοκλέους 43 & Σουλτάνη – Τηλέφωνο: 216 7004693
Είναι ανοιχτά καθημερινά εκτός από την Κυριακή το πρωί.

Νάνος_Εξάρχεια (10)

Νάνος_Εξάρχεια (14)

Νάνος_Εξάρχεια (6)

Φωτογραφίες: Κίμωνας-Αλέξης Κοκκινάρης

Σχόλια

X