Η Ραζάν αλ Νατζάρ είναι το 123η δολοφονημένη Παλαιστίνια από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.

Η 21χρονη Ραζάν αλ Νατζάρ ήταν εθελόντρια διασωστρια βοηθώντας δεκάδες τραυματισμένους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Την Παρασκευή 1η Ιουνίου σκοτώθηκε από ισραηλινούς σκοπευτές με μια σφαίρα στο στήθος της, ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Τη στιγμή που δολοφονήθηκε η Ραζάν φορούσε τη λευκή ιατρική στολή, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε τραυματίες, ενώ μάρτυρες λένε ότι την πυροβολησαν την ώρα που έτρεχε κατευθυνόμενη στον φράχτη για να φροντίσει έναν τραυματία. Φορώντας την ιατρική της στολή σήκωσε τα χέρια ψηλά, αλλά οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν στο στήθος, σύμφωνα με το Reuters. 

Σκίτσο του Carlos Latuff

Η Ραζάν ήταν γνωστή στους διαδηλωτές, ενώ η ίδια είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών και είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε, ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή. 

Μαζί με τη Ραζάν, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει συνολικά 123 Παλαιστίνιους άοπλους διαδηλωτές από τις 30 Μαρτίου που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσει για την Μεγάλη Επιστροφή των προσφύγων και έχει τραυματίσει πάνω από 10.000.

Με πληροφορίες από Reuters, Al Jazeera, Guardian

Σχόλια

X