Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη της Περούτζια ένας τριανταεπτάχρονος ο οποίος εργαζόταν ως αφισοκολλητής του αριστερού πολιτικού κινήματος Potere al Popolo (Εξουσία στον Λαό).

Όπως είπε το ίδιο το θύμα στους αστυνομικούς, κατά την διάρκεια της αφισοκόλλησης, ομάδα αγνώστων των περικύκλωσε και τον τραυμάτισε με τρεις μαχαιριές. Ο τριανταεπτάχρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο.

Τα τελευταία χρόνια, στην Ιταλία, οι δράσεις νεοφασιστικών ομάδων, όπως της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova έχουν ανησυχητική αύξηση με τα μέλη τους να επιδίδονται σε φασιστικές συμπεριοφορές ενώ τα εγκλήματα φυλετικού ή ρατσιστικού μίσους παρουσίασαν τεράστι αύξηση, από 71 το 2012 σε 803 το 2016. Το αντιφασιστικό κίνημα είναι συνεχώς παρών προσπαθώντας να τους σταματήσει.

Αντιφασίστες τσακίζουν τον τοπικό γραμματέα της νεοφασιστικής πολιτικής οργάνωσης Forza Nuova

Παράλληλα στο Παλέρμο της Σικελίας ο τοπικός γραμματέας της νεοφασιστικής πολιτικής οργάνωσης Forza Nuova (Νέα Δύναμη), ο Μασιμιλιάνο Ουρσίνο, χθες αργά το απόγευμα περικυκλώθηκε από ομάδα ανδρών με καλυμμένο το πρόσωπο και ξυλοκοπήθηκε.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ουρσίνο, το 2006 είχε καταδικασθεί για ληστεία και άσκηση σωματικής βίας κατά μεταναστών. Η Forza Nuova έχει ανακοινώσει για το ερχόμενο Σάββατο προεκλογική ομιλία του γραμματέα της, του Ρομπέρτο Φιόρε, στο Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας. Το Αντιρατσιστικό Φόρουμ της πόλης ζήτησε από τον νομάρχη να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της ομιλίας.

Σχόλια

X