Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλει την αφρόκρεμα των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους σε ένα διαγωνιστικό τμήμα αντιστρόφως ανάλογης απόλαυσης με το μέγεθός του.

Σύμφωνα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, από τις 195 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος για το διαγωνιστικό τμήμα των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, επιλέχθηκαν 46 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 22ης διοργάνωσης, όπως θα τα απονείμει φέτος η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους παραγωγό Ηρακλή Μαυροειδή, διανομέα και κριτικό κινηματογράφου Λευτέρη Αδαμίδη, τη σκηνοθέτη Μαργαρίτα Μαντά, τον διευθυντή φωτογραφίας Κλαούντιο Μπολιβάρ και την ηθοποιό Βίκυ Παπαδοπούλου.

Η κριτική επιτροπή φέτος θα κληθεί να απονείμει τα εξής 7 Βραβεία: Βραβείο Α’ Καλύτερης Ταινίας (χρηματικό έπαθλο 1500 ευρώ), Βραβείο Β’ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας.

Οι 46 ταινίες που επιλέχθηκαν και θα διαγωνιστούν φέτος στις Νύχτες Πρεμίερας είναι οι εξής

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016 στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναό 1 και Δαναό 2, Όπερα 1 και Όπερα 2 και Ταινιοθήκη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

 

Αναδημοσίευση από το flix.gr.

Σχόλια

X