Θα ήθελα να κατοικούσαμε μία ζωγραφιά
να μην γνωρίζαμε τόσες πολλές διαστάσεις
Όχι το βάθος, άρα και τον πόνο
Όχι το χρόνο, άρα και την α…
Θα ήθελα σε ξένο τόπο να είχε ζεστασιά
δικός μας κείθε περπατούσε δίχως στάσεις
Λιμάνι φτάσαμε
φτάσαμε Πειραιά
Ω θέα θαυμασμός
θαυμάσια πόλη
Τι θα θαυμάζαμε αν δεν χτίζαμε
και τι θα χτίζαμε χωρίς τον θαυμασμό;
Νωχελικά γυμνώνεται η αλήθεια μπρος στον ήλιο
Ποτέ δεν ήμασταν ποτέ μας ζωγραφιά
Ένα κολπάκι μόνο
γύρω από θάλασσα ακατάλληλη
Αιδοίο γυναίκας άμορφης
ή όμορφης που όμως κανείς μας δεν την είδε
Όχι μην σκέφτεσαι αστικά
της φύσης την αρχέγονη τη γέννα
Άραγε αυτοί που ήρθαν τώρα στο λιμάνι
νιώθουν τη θλίψη που είχα όταν γυρνούσα απ΄ τα νησιά;
Το πιο πολύ πώς είναι;
Άραγε ένιωσε κανείς γιατί να φτάνουν μακριά;
Κάποτε μπήκα στο καράβι
Σαμψούντα, Κερασούντα, Τραπεζούντα
Σμύρνη μου, έχε γεια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Λίνα Φούντογλου

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Εχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο -μεταξύ άλλων- σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του ΔηΠεΘε Κοζάνης, του ΔηΠεΘε Ιωαννίνων και του ΚΘΒΕ, του Urbn Theatr και με σκηνοθέτες όπως την Νικαίτη Κοντούρη, τον Νικο Αρβανίτη, τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο, τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη κ.α. Είναι συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας NAIL - Hit n’ Run Productions, με συμμετοχή ως ηθοποιός σε πάνω απο 15 μικρού μήκους ταινίες στους δρόμους της Αθήνας (όπως Dead Inside, Lolita Revolution, Carol κ.α.) Με τη NAIL έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Συμμετείχε ως βασική ηρωίδα στην ταινία DER που βραβεύτηκε στο Λονδινο, και στο επίσημο video clip, Έλα Κοντά μου, του Παύλου Παυλίδη & B-Movies. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή, δημιουργικό μηδέν, και διατηρεί τη στήλη Απεριοριστων (δια)δρομών στο 3pointmagazine ενώ ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Σπουδές: Αριστούχος της Δραματικης Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με υποτροφία, 2012, και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2012.

Σχετικά Άρθρα

X