Η αυτονόμηση του Γιώργου Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές συζητήθηκε πολύ. Αφενός ο περαιτέρω κατακερματισμός του ΠΑΣΟΚ. Αφετέρου, η ρεβάνς που τόσο ήθελε ο Γ. Παπανδρέου για όσα του καταλογίζουν, σε συνδυασμό με το ρόλο που μπορούσε να παίξει στην αυτοδυναμία ή μη του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξαν τον ίδιο και το νεοσύστατο ΚΙΔΗΣΟ σε βασικά θέματα συζήτησης.

Μετά τις εκλογές, το σκηνικό άλλαξε. Το κόμμα Παπανδρέου δεν μπήκε στη Βουλή και εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα.

Αν και απέτυχε παταγωδώς, ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της ύπαρξης του ΚΙΔΗΣΟ. Και πράγματι, το ΚΙΔΗΣΟ θεωρητικώς υπάρχει. Βγάζει ανακοινώσεις, με τελευταία την «επίθεση» στον Π. Καμμένο για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών.

Η εικόνα του προεκλογικού περίπτερου στο κέντρο ήταν όμως μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μετά τα exit polls των 7, τα 3-4 άτομα που βρίσκονταν στο χώρο άρχισαν να τα μαζεύουν.

Το ΚΙΔΗΣΟ έδειξε πως ήταν περισσότερο προϊόν προσωπικής κόντρας, παρά σοβαρό πολιτικό μόρφωμα με προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Τι καινούριο θα μπορούσε άλλωστε να πει ο Γ. Παπανδρέου. Όσο κι αν ξεχνάμε στην Ελλάδα,  οι κωλοτούμπες και τα μνημόνια, τα σαρδάμ και οι διαφόρων ειδών γκάφες, τα πιο απλά μέχρι τα πιο μεγάλα που συνέθεσαν μια πρωθυπουργική θητεία φιάσκο, δεν ξεχνιούνται.

Το ΚΙΔΗΣΟ θεωρητικώς υπάρχει. Το έχουμε όμως ήδη ξεχάσει. Κι αυτό γιατί κανενός το πιάτο δεν γεμίζει με μια προσωπική κόντρα.

Σχόλια

X