Παρότι πρόσφατα άνοιξαν φούρνοι μεγάλων αλυσίδων, των οποίων η λάμψη από τα μεγαλεπίβολα φώτα και τους πληθωρικούς πάγκους μπορεί να σε ξεγελά, η Ομόνοια δείχνει και παραμένει εγκαταλελειμμένη.

Η αφοσίωση των αρμοδίων στη φροντίδα της, θα μπορούσε να περιγραφεί με την αντιμετώπιση που έχει εδώ και μέρες μια μικροζημιά στην είσοδο για το σταθμό του τραίνου από την Πανεπιστημίου.

Η μικροζημιά αφορά ένα μικρό μέρος τοίχου, από το οποίο στάζει νερό όποτε βρέχει. Στην αρχή επιστρατεύτηκαν δύο μικρά πλαστικά δοχεία, προφανώς ως προσωρινή λύση. Δύο εβδομάδες μετά η κακοκαιρία έγινε εντονότερη. Το πρόβλημα έγινε μόνιμο, αλλά η λύση του παρέμεινε προσωρινή. Αντί των δύο πλαστικών δοχείων, αυτή τη φορά είχε βέβαια κουβάδες.

Δυο κουβάδες στις σκάλες ενός σταθμού ισοδυναμούν με ασήμαντη λεπτομέρεια για μια υποβαθμισμένη περιοχή, αλλά ταυτόχρονα και την πλέον πολύτιμη για να καταλάβεις την κατάρρευσή της.

Την Άνοιξη λογικά θα τους πάρουν. Αμφιβάλλω αν με τις βροχές μαζί, θα φύγει και η αδιαφορία μας για τα απλά, μικρά και καθημερινά. Αν ενδιαφερθεί κάποιος γι αυτά, ίσως υπάρξει ενδιαφέρον και για τα μεγαλύτερα.

Σχόλια

X