Μια ξεχωριστή στιγμή υπήρξε σήμερα στο Πολυτεχνείο. Πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο City Plaza, τίμησαν τον αγώνα και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου αφήνοντας λουλούδια. Στην πιο δύσκολη περίοδο για τους ίδιους, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, έχοντας ζήσει πολλοί το χαμό των δικών τους ανθρώπων, βρήκαν το κουράγιο να προχωρήσουν σε μια πράξη που δείχνει το δρόμο για ένα άλλο κόσμο που όλοι έχουμε ανάγκη. Ένα κόσμο ειρήνης, ισότητας και ελευθερίας.

Η ανακοίνωση του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza

«Κάθε αδικία σε όποιο μέρος της γης κι αν συμβαίνει, είναι υπόθεση κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε όποιο μέρος της Γης κι αν βρίσκεται. Κάθε αγώνας όπου γης για την ειρήνη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλης της ανθρωπότητας.

Ο Χώρος Φιλοξενίας Προσφύγων City Plaza τιμάει σήμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμάμε όσες και όσους θυσιάστηκαν στον ωραίο αγώνα. Τιμάμε καθέναν και καθεμιά που αντιστάθηκε στην τυραννία.

Μεγάλες στιγμές σαν αυτή του Πολυτεχνείο θα φωτίζουν για πάντα τους αγώνες για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, καταπίεση, και διακρίσεις. Για έναν κόσμο που κανένας δεν θα αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του».

Σχόλια

X