Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε στο Εφετείο η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, με τον πρόεδρο της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να τους κρίνει αθώους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το omnia tv που κάλυπτε τη δίκη, ο πρόεδρος εμφανώς συγκινημένος κατά την ανακοίνωση της απόφασης και πριν κηρύξει την Ηριάννα και τον Περικλή «ομοφώνως αθώους», αναφέρθηκε στην έλλειψη αξιοπιστίας της κατάθεσης Παπαλάμπρου, υποστήριξε ότι «τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο».

Η Ηριάννα και ο Περικλής θα αφεθούν ελεύθεροι αύριο το μεσημέρι.

Νωρίτερα, κατά τη σημερινή δικάσιμο, η εισαγγελέας της έδρας Αναστασία Μασούρα εισηγήθηκε την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή υποστηρίζοντας πως και οι δύο είναι μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς με σκοπό την τέλεση αδικημάτων, ασχέτως αν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους.

Συνέχισε λέγοντας ότι η πραγματογνωμοσύνη του γενετικού υλικού (DNA) για την Ηριάννα, με βάση την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα, είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα, ενώ χαρακτήρισε ως αφήγημα τα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας, λέγοντας ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Η Ηριάννα και ο Περικλής είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους. Εδώ και ένα χρόνο παρέμεναν στη φυλακή περιμένοντας την τελική απόφαση και παίρνοντας δύναμη από τους δικούς τους ανθρώπους και τους χιλιάδες αλληλέγγυους που από την αρχή αυτής της υπόθεσης φώναζαν την κατάφωρη αδικία προς τα πρόσωπά τους.

Το χρονικό του παραλογισμού:

Η Παράλογη Ιστορία της Ηριάννας [ΒΙΝΤΕΟ]

Σχόλια

X