Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» κλείνει 5 χρόνια αγάπης, σεβασμού, επικοινωνίας και αλληλεγγύης.

Όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε πάνω από 2 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε κόσμο που το έχει ανάγκη χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και χρώματος, ανεξαρτήτως εργασίας, τόπου διαμονής και ηλικίας.

Μοναδικός του χορηγός η θέληση του απλού κόσμου να σταθεί δίπλα στον άλλο.

Για τα 5α γενέθλια, μας καλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί στην οδό Πλαταιών 55 & Παραμυθιάς, στις 4 Δεκεμβρίου.

Το event στο facebook

allos

 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας

Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.»

Πώς μπορείς να συμμετέχεις

Όπως αναφέρει ο Κ. Πολυχρονόπουλος «μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί! Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.
Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη!  Χρειαζόμαστε πάντα εθελοντές και υλική υποστήριξη. Τα υλικά που χρειαζόμαστε βγαίνουν κάθε φορά σε ανακοίνωση, τα οποία μπορείτε να φέρνετε στον τόπο του μαγειρέματος. Κάθε πράξη αλληλεγγύης σας είναι ευπρόσδεκτη».

Σχόλια

X