Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Περι ζώων» της Αυστριακής συγγραφέως Ελφρίντε Γέλινεκ (Βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας 2004).

Το έργο είναι ένα κοινωνικοπολιτικό σχόλιο της συγγραφέως  πάνω στο θέμα της εμπορίας γυναικών και των κυκλωμάτων πορνείας. Αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο συναντούμε τον μονόλογο μιας γυναίκας που μπήκε σε αυτό το κύκλωμα από έρωτα και αναζητά τον εαυτό της, τη θέση της σε αυτή τη σχέση και το δικαίωμά της στην αγάπη. Το ρόλο της γυναίκας στην παράσταση έχει η Βίκυ Βολιώτη.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από συνομιλίες αποκλειστικά ανδρών – μελών αυτού του κυκλώματος, προαγωγών και πελατών. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κ. Αλέξης Αλάτσης  χρησιμοποιεί τους 7 άνδρες που συμμετέχουν (όλοι φοιτητές της δραματικής σχολής του θεάτρου) ως έναν σύγχρονο ανδρικό χορό που πλαισιώνει τον μονόλογο της γυναίκας.

H είσοδος απαγορεύεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 16 ετών λόγω της ιδιαίτερα σκληρής γλώσσας.

Μετάφραση : Αλάτσης Κ. Αλέξης
Σκηνοθεσία : Aλάτσης Κ. Αλέξης
Σκηνικά : Δαγκλίδης Αντώνης
Κοστούμια : Δαγκλίδης Αντώνης
Φωτισμοί : Bλασσόπουλος Νίκος

Διανομή
Γυναίκα:Βίκυ Βολιώτη
Άνδρες: Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, Γιάννης Ασκάρογλου, Γιώργος Καρκάς, Έκτορας Λιάτσος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Κώστας Σιλβέστρος

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος
: 20 ευρώ
Φοιτητικό-ομάδες-σύλλογοι: 15 ευρώ
Νέοι κάτω των 25 ετών, άνεργοι (με κάρτα ανεργίας): 10 ευρώ

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου 14, Πλάκα
τηλ. ταμείου 210 3222464 & 210 3236732
(δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης θέσεων)
Ώρες και ημέρες λειτουργίας ταμείου: καθημερινά 10.00- 13.00 και 17.00-22.00

Μέχρι τις 15/5.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X