Απόψε το απόγευμα στο θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44) πραγματοποιείται η πρώτη μέρα του Let me Know! Festival.

Είναι ένα φεστιβάλ το οποίο προσπαθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια να μας κρατά σε επαφή με ενδιαφέρουσες και λιγότερο προβεβλημένες καλλιτεχνικές προσπάθειες.

Απόψε θα παίξουν συγκροτήματα όπως οι Blue Night Trip και οι Revision. Δυναμικές μπάντες που παίζουν rock ‘n’ roll, alternative rock, indie και dark pop.

Τσέκαρε το πλήρες line up του φεστιβάλ

Με δεδομένη την αγάπη τους και την αγάπη μας για το βινύλιο, τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τους αγαπημένους τους δίσκους και τη σχέση τους με το βινύλιο.

Blue Night Trip

«Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί δίσκοι για τον καθένα μας από την μπάντα και μας έχουν επηρεάσει προσωπικά αλλά  και συνολικά σαν μπάντα. Ένας από αυτούς είναι το ‘The days of wine and roses’ των Dream Syndicate.”

«Στον δίσκο υπάρχουν οι τέλειες ‘ποπ’ μελωδίες σε συνδυασμό με το ξέφρενο κιθαριστικό παίξιμο και τα πιο όμορφα feedback που έχουν ηχογραφηθεί. Τραγούδια όπως το ‘Halloween’ και το ‘That’s what you always say’ είναι για μας rock ‘n’ roll ύμνοι!”

«Είναι ένας διαχρονικός δίσκος που ακούγεται φρέσκος ακόμα και σήμερα 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.”

«Δίσκους αγοράζουμε αρκετά συχνά και είμαστε λάτρεις του βινυλίου.”

Και λίγη μουσική από τους Blue Night Trip:

Revision

«Ο καθένας μας μεγάλωσε με διαφορετικές επιρροές, παρόλα αυτά θεωρώ ότι ένα album το οποίο μας στιγμάτισε ήταν το ‘Violator’ των Depeche Mode.”

«Όλος ο δίσκος ήταν κάτι μαγικό. Απίστευτες μελωδίες, τραγούδια με νόημα που μας άγγιζαν, παραγωγή… Πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να μη μας επηρεάσει; Άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο αυτός ο δίσκος φαίνεται στα ‘παιξίματα’ όλων μας.”

«Όταν τον πρωτακούσαμε νιώθαμε ενθουσιασμό και πώρωση! Πλέον μετά από κυριολεκτικά εκατομμύρια ακροάσεις είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Μπορείς να τον απολαύσεις με μια καλή παρέα ή να τον χορέψεις σε κάποιο πάρτι!”

«Παλιότερα αγοράζαμε δίσκους μανιωδώς. Πλέον και με τόσες μουσικές πλατφόρμες στο διαδίκτυο το έχουμε ελαττώσει λίγο. Όχι όλοι μας… κάποιος από εμάς παραμένει ρομαντικός! Οι υπόλοιποι μόνο αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό.”

Και λίγη μουσική από τους Revision:

Σχόλια

X