Σε ανάρτηση για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος του 30χρονου στο Ρέθυμνο προχώρησε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Στην ανάρτηση ο Α. Κορτώ, τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί η μάχη για την ελευθερία του ανθρώπου με κάθε τίμημα και ότι θα πρέπει ο καθένας να αντιληφθεί ακόμη και την βαρύτητα που έχει ο καθημερινός του λόγος.  Το να μιλά με «βρομερά κλισέ […] οπλίζει το χέρι του επόμενου εγκληματία», υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

Η ανάρτηση:

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ένας συνάνθρωπός μας ξυλοκοπήθηκε άγρια – μιλάμε για βία δολοφονικής επίθεσης – από τρεις νταήδες λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Ο εκφοβισμός κι ο εκφασισμός της κοινωνίας μας καλά κρατεί, και πατάει πάντα – πάντα – στον φόβο του θύματος – του μελλοντικού θύματος, μπροστά στον μελλοντικό του διώκτη.

Η μόνη επιλογή μπροστά σ’ αυτή τη χυδαιότητα, σ’ αυτή την ασύλληπτη απανθρωπιά, είναι ο σεβασμός, η διεκδίκηση και η διατράνωση της ελευθερίας με κάθε τίμημα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, ζούμε ανοιχτά κι ελεύθερα.

Κι όποιος εξακολουθεί να μιλάει με βρομερά κλισέ όπως «δεν με νοιάζει τι κάνουν στο κρεβάτι τους, αρκεί να μην προκαλούν…» και «η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί…» να ξέρει πως είναι ταυτόσημος με αυτά τα καθάρματα, κι ότι οπλίζει το χέρι του επόμενου εγκληματία.

Σχόλια

X