Το νέο του τραγούδι κυκλοφόρησε ο πάλαι πότε γνωστός ροκ τραγουδιστής Χρήστος Δάντης προκαλώντας αντιδράσεις λόγω των σεξιστικών και υποτιμητικών για τη γυναίκα στίχων του.

Θλιβερό, απαράδεκτο και σεξιστικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη που κυκλοφόρησε μόλις χτες.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι – το οποίο μουσικά δεν θα χαρακτηρίσουμε και θα προτιμήσουμε να ακούσουμε  «Το παλιό μου παλτό»- έχει ως μότο, τίτλο και ρεφρέν το «Καργ@@ σε μισώ». Μάλιστα, έτσι απευθύνεται ο Χρήστος Δάντης στη γυναίκα που δεν θέλει πια να είναι μαζί του (sic).

Δεν μπορούμε να περιγράψουμε πόσο επικίνδυνο και άκρα μισογυνικό είναι να χαρακτηρίζεται μια γυναίκα που δεν ανταποκρίνεται στις ορέξεις του άντρα καργ@@. Πόσο, επίσης, σεξιστικοί και ανατριχιαστικοί είναι οι παρακάτω στίχοι:

Αυτό μου λείπει μόνο
να πούνε δολοφόνο
και να το μετανιώνω
για μια ζωή
Μπουκάλι και Βενζίνη
καδρόνι να μην μείνει
ρεζίλι έχω γίνει
και φταις εσύ!

Το άσμα τείνει να δείχνει μια βίαιη δολοφονική πράξη του άνδρα εναντίον της γυναίκας που δεν τον θέλει σαν κάτι φυσιολογικό, και όχι μόνο αυτό, αλλά ρίχνει και την ευθύνη πάνω της. Και όλα αυτά, σε μια εποχή όπου 1 στις 5 γυναίκες πέφτει θύμα βίας, σε μια χώρα που θρηνεί κορίτσια που χάθηκαν από τα χέρια των συντρόφων τους…

Χρήστο Δάντη, αν το τραγούδι δεν ήταν επικίνδυνο θα ήταν αστείο…

 

Σχόλια

X