Έχω κάνει δύο φορές παλιότερα “συστάσεις” στο ξενοδοχείο Caravel γιατί αυτοκίνητα που έχουν σχέση με δουλειές στο ξενοδοχείο παρκάρουν στο πεζοδρόμιο και εμποδίζουν την πρόσβαση.

Τις προάλλες τους ρώτησα ξανά με ποιο τρόπο θα μπορούσε να περάσει ένα καροτσάκι μωρού ή κάποιο άτομο με αναπηρία. Μου είπαν: «δίκιο έχετε αλλά θα παρκάρουν άλλοι ακόμη κι αν δεν παρκάρουμε εμείς». Αυτό όμως είναι ψέμα.

Το Caravel δεν αφήνει ποτέ κανέναν να παρκάρει σε αυτό το χώρο. Κι αυτό για να παρκάρουν τα δικά του οχήματα.

Ακόμη όμως κι αν έλεγε την αλήθεια, το Caravel θα παραδεχόταν ότι κάνει κάτι λάθος επειδή το κάνουν και άλλοι. Άρα ο «πολιτισμός» της επιχείρησης τελειώνει εκεί που αρχίζει η αυθαιρεσία του κάθε περαστικού.

 

pezodromio

 

Το Caravel διαθέτει βέβαια ράμπες για άτομα με αναπηρία, όμως τα άτομα με αναπηρία δεν θα μπορούν ποτέ να φτάσουν από μόνα τους στις ράμπες, αφού το πεζοδρόμιο είναι πάντα μπλοκαρισμένο.

Το πολυτελέστατο ξενοδοχείο με το κόκκινο χαλί στην είσοδο, μας δείχνει με τον πιο οξύμωρο τρόπο ότι τα κόκκινα χαλιά και η πολυτέλεια σε μια χώρα χωρίς παιδεία -για την οποία δεν κάνει τίποτα ώστε να αλλάξει- είναι για γέλια.

Σχόλια

X