Έχω κάνει δύο φορές παλιότερα “συστάσεις” στο ξενοδοχείο Caravel γιατί αυτοκίνητα που έχουν σχέση με δουλειές στο ξενοδοχείο παρκάρουν στο πεζοδρόμιο και εμποδίζουν την πρόσβαση.

Τις προάλλες τους ρώτησα ξανά με ποιο τρόπο θα μπορούσε να περάσει ένα καροτσάκι μωρού ή κάποιο άτομο με αναπηρία. Μου είπαν: «δίκιο έχετε αλλά θα παρκάρουν άλλοι ακόμη κι αν δεν παρκάρουμε εμείς». Αυτό όμως είναι ψέμα.

Το Caravel δεν αφήνει ποτέ κανέναν να παρκάρει σε αυτό το χώρο. Κι αυτό για να παρκάρουν τα δικά του οχήματα.

Ακόμη όμως κι αν έλεγε την αλήθεια, το Caravel θα παραδεχόταν ότι κάνει κάτι λάθος επειδή το κάνουν και άλλοι. Άρα ο «πολιτισμός» της επιχείρησης τελειώνει εκεί που αρχίζει η αυθαιρεσία του κάθε περαστικού.

 

pezodromio

 

Το Caravel διαθέτει βέβαια ράμπες για άτομα με αναπηρία, όμως τα άτομα με αναπηρία δεν θα μπορούν ποτέ να φτάσουν από μόνα τους στις ράμπες, αφού το πεζοδρόμιο είναι πάντα μπλοκαρισμένο.

Το πολυτελέστατο ξενοδοχείο με το κόκκινο χαλί στην είσοδο, μας δείχνει με τον πιο οξύμωρο τρόπο ότι τα κόκκινα χαλιά και η πολυτέλεια σε μια χώρα χωρίς παιδεία -για την οποία δεν κάνει τίποτα ώστε να αλλάξει- είναι για γέλια.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Έφη Γιάννου

Η Έφη Γιάννου είναι νηπιαγωγός, απόφοιτος του ΕΚΠΑ. Της αρέσει να έχει πολλές εναλλακτικές και βαριέται την ρουτίνα. Σε γενικές γραμμές είναι στην τσίτα γι' αυτό και κάνει διαρκώς καινούρια πράγματα. Λατρεύει τη φωτογραφία και ξεχύνεται στους δρόμους με αυτή. Κάνει ποδήλατο, περπατάει πολύ και της αρέσουν οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, τα πάρτι και η βόλτα με φίλους και μπύρα στο χέρι. Αγαπά πολύ τα παιδιά και πολλές δράσεις αφορούν την συναναστροφή της με αυτά. Μουσικοκινητικά παιχνίδια, θέατρο, κατασκευές. Το γράψιμο και το γέλιο είναι η "ψυχοθεραπεία" της.

Σχετικά Άρθρα

X