Οι δικηγόροι του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πιέζουν το twitter να διαγράψει περιεχόμενο από 80 ποστς, μεταξύ των οποίων και 11 που περιέχουν σκίτσα του Carlos Latuff για τον Ερντογάν και την κατάσταση στην Τουρκία.

«Γιατί ο Ερντογάν θέλει να εμποδίσει τους Τούρκους να δουν τα σκίτσα μου»; διερωτάται στο blog του ο διάσημος Βραζιλιάνος σκιτσογράφος και ακτιβιστής, δημοσιεύοντας έγγραφο που δείχνει την προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να λογοκρίνει σκίτσα του Latuff στο Twitter.

Ουκ ολίγες φορές ο Latuff έχει σκιτσάρει τον Ερντογάν άλλοτε ως υποστηρικτή του ISIS που βάζει λάδι στη φωτιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή άλλοτε ως δικτάτορα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες στην ίδια του τη χώρα. Τον ρόλο αυτό επιβεβαιώνει η ενέργεια του Τούρκου Προέδρου προκειμένου να λογοκρίνει το twitter και τα σκίτσα που δημιουργεί και δημοσιεύει ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος.

Για ξεκάθαρη κίνηση λογοκρισίας κάνει λόγο ο Latuff. «Πώς ο ηγέτης ενός κράτους, στο οποίο υποτίθεται υπάρχει δημοκρατία προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις που λογοκρίνουν την αντίθετη άποψη;», δήλωσε στο 3pointmagazine.gr  ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος, που μάλιστα πρόσφατα είχε δημιουργήσει σκίτσο αποκλειστικά για το 3point με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ο Latuff για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Μερικά από τα σκίτσα που περιλαμβάνονται στη λίστα των tweets που ζητά ο Ερντογάν από το Twitter να λογοκρίνει:

 

Σχόλια

X