Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με το κείμενο – απάντηση στο Πρώτο Ψέμα, σχετικά με τους διορισμούς μελών της οικογένειάς του σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργεία κλπ.

Ο Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος υποτίθεται πως με το κείμενό του θα έκλεινε τα στόματα των σιχαμένων δημοσιοκάφρων (που γενικά δεν είναι και τόσο δύσκολο), αλλά τελικά αυτό που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση του κόμματός του και με το συμπάθιο να γίνει ο ίδιος ψιλό-χοντρό ρεζίλι.

Γιατί ρε συ Jason το Πρώτο Ψέμα το ξέρουμε και το σιχαινόμαστε εδώ και χρόνια, ενώ εσένα και τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα σας μαθαίνουμε. Και είναι αλήθεια πως βγάζετε γέλιο… Πιο άστοχη απάντηση σε κίτρινο κείμενο δεν έχω ξανά – μανά διαβάσει αδερφέ.

Και συμφωνεί και ο Πρωθυπουργός μαζί μας…

Σκέψου όλα τα εγγόνια των αγωνιστών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ να ήθελαν να διοριστούν; Τι θα τους έκανε ο Αλέξης; Ευτυχώς, όμως, οι περισσότεροι δεν βλέπουν ως πάσο ελεύθερης πρόσβασης στην Αριστερά την κληρονομιά των προγόνων τους.

Τι τους έμπλεξες τους παππούδες σου, άνθρωπε;

Ο Ιάσονας ουσιαστικά αυτό που λέει στο κείμενό του είναι πως όσοι κοντινοί του άνθρωποι διορίστηκαν, δεν το επιδίωξαν. Άλλωστε μια ζωή συμμετείχαν αφιλοκερδώς στους αγώνες. Δεν αγωνίστηκαν μια ζωή με τη σκέψη πως κάποτε θα διοριστούν (και προφανώς αλήθεια είναι αυτό). Τώρα, όμως, τους το πρότεινε το κόμμα και αυτοί αποδέχθηκαν τις θέσεις. Και όπως υπογραμμίζει στο δεύτερο κείμενό του, δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για «τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου».

Αυτό το κομμάτι περνάει ως απάντηση… Αρκεί βέβαια να μη χρειαζόταν να γράψουμε μία ολόκληρη επεξηγηματική παράγραφο για να καταλάβουμε τι εννοεί. Και δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι την απαίτηση από ΜΜΕ που όλη μέρα τα κράζουν ως συστημικά, να κάτσουν να ερμηνεύσουν το κείμενο και να μην το κανιβαλίσουν.

spiros

Στην τελική ο Ιάσονας την έκανε τη μαλακία, που παρασύρθηκε συναισθηματικά και εκτός από τα βασικά, θέλησε να βάλει και αντάρτικες σάλτσες.

Να τονίσει το αριστερό του παρελθόν… Που, μεταξύ μας, δεν είναι καν δικό του, αλλά των γονιών και των παππούδων του.

Πιο γραφικός και από τον Σπύρο στους Απαράδεκτους δικέ μου!

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Σχόλια

X