Ο Thom Yorke είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες στον κόσμο, για την χαρακτηριστική φωνή του, για την ιδιαίτερη προσωπικότητα του, αλλά και για την εξωτερική του εμφάνιση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της χαρισματικής προσωπικότητας του.

Την άνοιξη του 2000 ο frontman των Radiohead παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το χαρακτήρα και την εξωτερική εμφάνιση του, την αντιμετώπιση που είχε ακόμα και από το οικογενειακό του περιβάλλον, το ρόλο που έπαιξε αυτό στη ζωή του, τη διαφορετικότητα και τη μοναξιά που δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Το συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, σήμερα, το 2017, που ο φόβος και το αδικαιολόγητο μίσος για το διαφορετικό συνεχίζουν να βρίσκονται καλά φωλιασμένα στην κοινωνία. Ακολουθεί λοιπόν η απάντηση του Thom Yorke:

«Στο σχολείο με λέγαν σαλαμάνδρα επειδή το ένα μου μάτι είναι πιο μικρό από το άλλο.

Οι συμμαθητές μου, μου πετούσαν στο κεφάλι τις ποιητικές συλλογές που διάβαζα και τα κορίτσια που μου άρεσαν με χλεύαζαν λέγοντάς μου ότι είμαι loser και ψυχαναγκαστικός. Ο πατέρας μου με έλεγε ερπετό και ανίκανο να γοητεύσω μια γυναίκα. Μετά από όλα αυτά, ασχολήθηκα ακόμα περισσότερο με την ποίηση και τη μουσική. Αν μου ζητούσαν να συμβουλέψω κάτι τους νέους, θα ήταν να μη φοβούνται τη μοναξιά και να συγχωρούν αμέσως. Εχθροί είναι αυτοί που μισούμε και όχι αυτοί που μας μισούν.

Ό,τι επιτυχία έκανα, την οφείλω στα πολύ δύσκολα παιδικά μου χρόνια.

Με λένε Thom Yorke, είμαι πρωτίστως πατέρας και μετά ο τραγουδιστής των RADIOHEAD.”

Σχόλια

X