Σε ηλικία 93 χρονών έφυγε από την ζωή ο Βρετανός ηθοποιός Peter Vaughan, γνωστός για τον τελευταίο του ρόλο στη σειρά Game of Thrones ως Αίμον Ταργκάριαν, ο οποίος υπήρξε ο τελευταίος Ταργκάριαν (όπως ο ίδιος νόμιζε) και Μέιστερ του Τείχους στα Βόρεια του Γουέστερος.

Ο Vaughan έπαιξε σε 5 σεζόν της επικής σειράς ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και χαρακτηρισθεί για τον ρόλο του στην σειρά του BBC που προβλήθηκε το 1979 και λεγόταν Grout in Porridge.

Αλλά ποιος ηταν ο Αίμον Ταργκάριαν;

Ο Αίμον Ταργκάρυεν ήταν ο δεύτερος του ονόματός του, και ο τρίτος γιος του Μαίκαρ I. Πήρε το όνομά του από τον αδερφό του προ-προπάππου του Νταίρον II, Πρίγκιπα Αίμον τον Δρακοϊππότη. Εκείνη την εποχή ο Βασιλιάς Νταίρον II είχε τέσσερις γιους κι έτσι ένιωθε ότι το να έχει τόσους πολλούς εν δυνάμει Ταργκάρυεν διαδόχους ήταν επικίνδυνο κι έστειλε τον Αίμον στην Ακρόπολη, στην ηλικία των 9 ή 10.

Ο Αίμον σφυρηλάτησε την αλυσίδα του και κέρδισε τον τίτλο του Μέιστερ Αίμον. Υπηρέτησε σε έναν αγνώστων στοιχείων άρχοντα μέχρι που ο πατέρας του, ο Βασιλιάς πλέον Μαίκαρ I, τον κάλεσε στην αυλή για να υπηρετήσει το Σιδερένιο Θρόνο. Μη θέλοντας να γίνει μέλος του Μικρού Συμβουλίου καθώς ένιωθε ότι θα αντικαταστήσει το Μεγά Μέιστερ, ο Αίμον προτίμησε να υπηρετήσει στο φρούριο του μεγαλύτερου αδερφού του, του Πρίγκιπα Νταίρον. Μετά το θάνατο του Νταίρον, είναι άγνωστο το πού βρισκόταν ο Αίμον, μέχρι το θάνατο του Βασιλιά Μαίκαρ I, όταν ο Αίμον κλήθηκε στην αυλή τη χρονιά του Μεγάλου Συμβουλίου. Του προσφέρθηκε το στέμμα αλλά εκείνος αρνήθηκε αθόρυβα παραχωρώντας τη βασιλεία στο νεότερο αδερφό του, τον Αίγκον V.

Έπειτα, επέλεξε να πάει στο Τείχος να ορκιστεί στη Νυχτερινή Φρουρά από φόβο ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνωμοσίες που αποσκοπούσαν στο σφετερισμό του θρόνου του αδερφού του. Για το ταξίδι του ο Βασιλιάς Αίγκον τον προμήθευσε με μια «τιμητική φρουρά» (αδειάζοντας τα μπουντρούμια) για να ορκιστεί επίσης στη Νυχτερινή Φρουρά. Ανάμεσά στους άντρες αυτής της φρουράς ήταν και το Ματωμένο Κοράκι, που αργότερα έγινε Άρχοντας Διοικητής της Φρουράς. Ο Σερ Ντάνκαν ο Ψηλός τους συνόδεψε με το πλοίο Χρυσός Δράκος στο δρόμο για το Ανατολικό Παρατηρητήριο.

Σχόλια

X