Σοκάρουν οι εικόνες με μικρά παιδιά και εφήβους κλεισμένα σε κλουβιά, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Πρόκειται για παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά, τα οποία αποχωρίζονται από τις οικογένειές τους υπ’ ευθύνη του αμερικανικού κράτους, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει ότι όποιος παράτυπος μετανάστης συλλαμβάνεται στις ΗΠΑ αμέσως οδηγείται στη δικαιοσύνη, στα πλαίσια του δόγματος μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από δημοσιογράφους που τους επετράπη η είσοδος στην εγκατάσταση της Συνοριοφυλακής των ΗΠΑ διακρίνονται εκατοντάδες παιδιά στοιβαγμένα μέσα σε συρμάτινα κλουβιά κλειδωμένα. Σε κάποιο άλλο μέρος της εγκατάστασης βρίσκονται και οι γονείς και οι συγγενείς τους.

Τα περίπου 2000 παιδιά κοιμούνται και κάθονται στο πάτωμα ή σε μικροσοπικά κρεβάτια και πάγκους. Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εμπειρία και μόνο του αποχωρισμού από τους γονείς τους είναι τραυματική για τα παιδιά. Την ίδια ώρα τα κλουβιά που κρατούνται είναι εντελώς ακατάλληλα, χωρίς παιχνίδια, βιβλία ή κάποιο άλλο μέσο απασχόλησης.

Σχόλια

X