Η ανείπωτη καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η απόδειξη του πολιτισμού μας. Μπαζωμένα ρέματα, ρουσφέτια, ανύπαρκτα αντιπλυμμηρικά έργα, επίρριψη ευθυνών χωρίς καμία παραίτηση ιθύνοντα, υποσχέσεις, αδράνεια και απραξία μέχρι την επόμενη καταστροφή. Ευτυχώς μέσα στο σκοτάδι υπήρξε και λίγο φως. Το φως της αλληλεγγύης.

Χιλιάδες στάθηκαν στο πλευρό των συνανθρώπων τους, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Άλλοι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους αυτή που μερικοί «Έλληνες» δεν τους έδειξαν…

Τα μέλη της Πακιστανικής κοινότητας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Μάνδρα και δεν έμεινα στα συλλυπητήρια στις οικογένειες των 20 νεκρών της πλημμύρας, αλλά φόρεσαν ειδικές στολές, έπιασαν τα φτυάρια και άρχισαν εθελοντικά να βοηθάνε τους πληγέντες της Μάνδρας!

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους μετανάστες εργαζόμενους να βοηθήσουμε όλοι μαζί με κάθε μέσο τους πλημμυροπαθείς. Να στηρίξουμε τις εργασίες αποκατάστασης των συνεργείων του Δήμου Μάνδρας. Να στηρίξουμε τους κατοίκους να ξαναφτιάξουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα τα σπίτια τους»

Εμείς ένα έχουμε να πούμε: Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Φασίστες -που ήσαστε άφαντοι σε κάτι τέτοια- φάτε τα λυσσιακά σας.

Σχόλια

X