Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης το γνωστότερο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Ο Σ. Μπέκετ γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1989 έχοντας γράψει πλήθος θεατρικών έργων, μονόπρακτων και ποιημάτων. Είναι κάτοχος του βραβείου Νομπέλ και θεωρείται συγγραφική ιδιοφυία και από πολλούς ο σημαντικότερος θεατρικός συγγραφέας του 20ου αιώνα. Στα έργα του πραγματεύεται την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και τον θάνατο. Ο χώρος και ο χρόνος είναι απροσδιόριστα τονίζοντας τη διαχρονικότητα και καθολικότητα της θεματικής του.

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και ερμηνειών. Πρόκειται για δύο βασικά πρόσωπα που περιμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου να έρθει κάποιος κύριος Γκοντό για να τους σώσει, ο οποίος όμως δεν εμφανίζεται ποτέ. Τα συνολικά πέντε πρόσωπα του έργου φαίνεται να συμβολίζουν την κοινωνία διαχρονικά όπως διαπιστώνουμε –αν και το έργο γράφτηκε σε περίοδο Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρ’ όλο που οι ήρωες του έργου είναι άνδρες, στη συγκεκριμένη παράσταση οι ανδρικοί ρόλοι παίζονται από γυναίκες υποδεικνύοντας μας έτσι να τους δούμε ως ανθρώπινα πλάσματα.

Παίζουν: Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Πιστιόλα, Εύα Οικονόμου

Μετάφραση: Σουζάνα Χούλια-Κωστής Καπελώνης
Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Κωστής Καπελώνης

Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Επιμέλεια Κίνησης: Πωλίνα Κρεμαστά

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Νέοι κάτω των 25 ετών, φοιτητές, άνεργοι (ΟΑΕΔ) : 10 ευρώ

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου 14, Πλάκα
τηλ. ταμείου 210 3222464 & 210 3236732

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Σχόλια

X