Ντιμπέιτ με δύο αρχηγούς. Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ντιμπέιτ με τους προαναφερθέντες αλλά χωρίς τη Χρυσή Αυγή. Ντιμπέιτ, ντιμπέιτ, ντιμπέιτ. Σε must των ημερών έχει εξελιχθεί η περιβόητη τηλεμαχία, καθώς και οι όροι υπό τους οποίους αυτή θα διεξαχθεί.

Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης στην οποία το διακύβευμα επιτέλους δεν είναι ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία, ένα ντιμπέιτ φαντάζει τουλάχιστον παράταιρο, αν όχι αχρείαστο.

Παλαιότερα η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε πειστεί ότι τα δύο -πρώην- μεγάλα κόμματα ήταν η σωτηρία μας και προσπαθούσε να προσανατολιστεί σε αυτό που θα τον «έπειθε» περισσότερο, σε αυτό που θα έταζε περισσότερα ρουσφέτια, σε αυτό που είχε καλύτερο και πιο επικοινωνιακό αρχηγό και ένα πιο «ελπιδοφόρο» μέλλον για τους πολίτες.

Τη στιγμή όμως που φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε, με αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και πλέον το δίλλημα δεν είναι coca cola ή pepsi cola, αλλά το παλαιό και το καινούριο, το παρελθόν και το μέλλον, ένα ντιμπέιτ πολύ μικρή σημασία θα είχε.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει τα τελευταία 30 χρόνια ποια είναι, τι πρεσβεύει και ποιους εξυπηρετεί. Κρίθηκε και θα κριθεί από τον κόσμο. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του οποίου μάλλον έχουν κουραστεί να δέχονται πυρά από τους πάντες και να απαντούν αναλύοντας το πρόγραμμά τους.

Οι λόγοι εντυπωσιασμού που ενδεχομένως ωθούν τους προέδρους ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας να ζητούν ένα μεταξύ τους ντιμπέιτ, είναι όπως προαναφέρθηκε. Εντυπωσιασμός.

Άλλωστε δεν πρόκειται για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως ήταν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά για δύο τελείως διαφορετικά κόμματα, με τελείως διαφορετικές πολιτικές και τελείως διαφορετικές εξαγγελίες. Δύο προγράμματα που έρχονται σε αντίθεση καθημερινά και δεν χρειάζονται κανένα ντιμπέιτ για να ξεκαθαρίσουν.

Υ.Γ. Αυτό που απομένει πια είναι να καταγγείλει ο Βενιζέλος τον δικομματισμό…

Σχόλια

X