«Να τελειώνουμε με τους τρομονόμους!» το σύνθημα της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου το Σάββατο 5 Μάη.

Ενόψει της εξέτασης του αιτήματος αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου στις 11 Μαΐου, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες καλούν μια ημέρα πανελλαδικής δράσης το Σάββατο 5 Μαΐου: Πορεία στη 1 το μεσημέρι στο Θησείο και το βράδυ στις 8 συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα στην πλατεία Πρωτομαγιάς.

Ο Τάσος Θεοφίλου είχε συλληφθεί το 2012 από μέλη της αντιτρομοκρατικής, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία, απλή αυτουργία στη δολοφονία του οδηγού ταξί, ενώ ταυτόχρονα κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Συνολικά είχε μείνει στη φυλακή 5 χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφασίζει πως ο Τάσος Θεοφίλου είναι αθώος για το σύνολο των κατηγοριών και αποφυλακίζεται. Όμως, στις αρχές Απριλίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου -και πρώην εποπτεύων της Αντιτρομοκρατικής- άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης. Το αίτημα αναίρεσης θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου από το Ε’ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτό, τότε ο Θεοφίλου θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή και η δίκη του θα ξεκινήσει ξανά με άλλους δικαστές στην έδρα.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

“Τον Θεοφίλου τον τρομοκράτη τι τον έχεις;”

Σχόλια

X