Φαντάσου ότι είσαι παντρεμένη για δεκαπέντε χρόνια και έχεις αποκτήσει δύο παιδιά με τον σύζυγό σου και ξαφνικά ανακαλύπτεις πως ο άντρας σου διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με μία άλλη γυναίκα. Η ανυποψίαστη λοιπόν αρχικά Σαντρίν, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει παράλληλη σχέση, όταν ψάχνει τα μηνύματά του στο κινητό. Αντί να τον χωρίσει κατευθείαν, της έρχεται στο μυαλό μια εντελώς ριζοσπαστική ιδέα. Αποφασίζει λοιπόν να … γνωρίσει την αντίζηλό της, Βιρζινί και από εκεί και ύστερα ξεκινάει μια περιπέτεια.

Η ταινία αν και χάνει σε πολλά σημεία σεναριακά, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, προκαλώντας καθ’ όλη τη διάρκειά της μεγάλες δόσεις γέλιου! Είναι μια ανάλαφρη «γαλλική κομεντί», για να περάσει κανείς δυο ευχάριστες ώρες σε ένα θερινό σινεμά με την παρέα του, με την κοπέλα του, το αγόρι του, την οικογένειά του. Γεμάτη κωμικά στοιχεία και πετυχημένες ατάκες, φιλοδοξεί να γίνει η κωμωδία του φετινού ελληνικού καλοκαιριού!

Ίσως να περιμέναμε από μια γαλλική ταινία ένα περισσότερο ευρηματικό σενάριο που να δημιουργεί περισσότερες σκέψεις όταν βγεις από το σινεμά, που να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την τέχνη του κινηματογράφου. Αλλά όχι, γενικότερα η σκηνοθέτιδα κινείται σε συγκεκριμένη  γραμμή για το πώς δημιουργεί κανείς μια γαλλική κομεντί, σε μια πεπατημένη οδό, δοκιμασμένη και από άλλους. Το γεγονός πάντως ότι υστερεί σε ορισμένους τομείς δεν μπορεί να την υποβαθμίσει γενικότερα σαν ταινία. Θα διασκεδάσετε και αν και δεν θα σας απασχολήσει πολύ σεναριακά και σε σχέση με την πλοκή θα σας αφήσει όμως ένα πλατύ χαμόγελο!

Το Trailer:

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X