Ημέρα αλληλεγγύης στο Συνεργατικό Καφενείο Σαΐτες 

Στις 06/04/2016 ξεκινάει το Εφετείο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ (Γ. Σγούρδας, Γ. Ζαχαριάδης, Φ. Ζότο και Σ. Σγούρδας), που τον Νοέμβριο του 2012, αφού τον λήστεψαν, τον έδεσαν με μία αλυσίδα και τον βασάνισαν για 18 ώρες σε ένα στάβλο.

Το δικαστήριο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ έληξε το καλοκαίρι του 2015. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τους βασανιστές.
Ο Γιώργος Σγούρδας, το πρώην αφεντικό του Ουαλίντ δέχτηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, οι Γιώργος Ζαχαριάδης και Φρέντερικ Ζότο 10 έτη και ο Σταμάτης Σγούρδας 5 έτη με αναστολή.

taleb

Ο Γιώργος Σγούρδας φυλακίστηκε, ενώ οι Ζαχαριάδης και Ζότο άσκησαν έφεση που είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, οπότε το αν τελικά θα φυλακιστούν μένει να αποφασιστεί στο Εφετείο.

Αυτό το δικαστήριο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υπόθεση, αφού από την έκβασή του εξαρτάται το αν ο Σγούρδας θα παραμείνει στη φυλακή, και το αν οι άλλοι δύο θα φυλακιστούν, καθώς και η διάρκεια της φυλάκισής τους.

Ο βασανισμός του Ουαλίντ δεν έληξε το Νοέμβριο του 2012, αφού από τότε έχει συρθεί σε μια σειρά επίπονων διαδικασιών, απειλών από την πλευρά των αμετανόητων βασανιστών και οικονομικών εξόδων που φυσικά είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει ο ίδιος.

Σε αυτή τη δύσκολη πορεία του Ουαλίντ για δικαίωση στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι.

Δείχνουμε στην πράξη ότι δεν αφήνουμε κανέναν μετανάστη μόνο και καμία μετανάστρια μόνη.

Απόψε στις 8 στο Συνεργατικό Καφενείο Σαΐτες 

Στο χώρο θα υπάρχει αυτές τις ημέρες κουτί ενίσχυσης και μέρος των εσόδων της βραδιάς απευθύνονται σ’αυτόν το σκοπό.
Το κουτί ενίσχυσης υπάρχει στο καφενείο, για όσους-ες φίλες-φίλους δεν τα καταφέρουν την Παρασκευή!

Σχόλια

X