Σήμερα στο τρένο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έδειχνε ανήσυχο. Ο παππούς είχε μια μικρή πληγή στο χέρι, πάνω από την παλάμη, στην όποια όμως σχηματιζόταν συνέχεια μια κηλίδα αίματος. Ό,τι κι αν έκανε η σύντροφός του χρησιμοποιώντας το ένα μετά το άλλο τα μαντηλάκια της, η μικρή κηλίδα επανεμφανιζόταν.

«Μην αγχώνεστε», είπε από το απέναντι κάθισμα, ένας άλλος ηλικιωμένος με διάπλατο χαμόγελο. «Ακόμη και το τραύμα από σίδερο γιάνει», πρόσθεσε, εξηγώντας πως είναι συνταξιούχος οικοδόμος και τα μάτια του έχουν δει πολλά. Την επόμενη στιγμή, η κυρία που καθόταν ακριβώς δίπλα έβγαλε από την τσάντα της έναν μικρό επίδεσμο, που έδειχνε απόλυτα κατάλληλος για το μέγεθος του τραύματος. «Εγώ είμαι μοδίστρα».

Στα Μέσα Μεταφοράς έχουμε συνηθίσει κόσμο που φωνάζει και τσακώνεται, ξεκινώντας συχνά από ασήμαντες αφορμές. Ασήμαντοι όμως -φαινομενικά- λόγοι μπορεί να είναι κι εκείνοι από τους οποίους ξεκινά να συμβαίνει το ανάποδο. Όπως να δεις κάποιους να ενδιαφέρονται για τον άγνωστο διπλανό τους και να χαμογελούν.

Αν τ’ ασήμαντα λοιπόν μας καθορίζουν, εμείς καθορίζουμε τα υπόλοιπα. Αν θα φερόμαστε «ζεστά» κάνοντας κάποιον να αισθανθεί όμορφα, ή αν θα γκαρίζουμε κάνοντας τους πάντες στο βαγόνι να αισθάνονται άσχημα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει Verve, Μπαλάφα και Grunge και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X