Οι βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται αμείωτοι, μέρα και νύχτα, σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους καθημερινά, οι περισσότεροι άμαχοι και κυρίως παιδιά.

Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες έχοντας ως όπλο τους την τέχνη και παίζοντας με τον καπνό των εκρήξεων, δημιούργησαν πάνω στις φωτογραφίες από τους βομβαρδισμούς διάφορα συμβολικά σκίτσα με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και να μεταδώσουν το μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο και με τον δικό τους, φυσικά, τρόπο.

Κοιτάζοντας προσεχτικά τις δεκάδες εικόνες των βομβαρδισμών παρατηρείς ότι με λίγη η πολύ φαντασία οι καπνοί παίρνουν σχήματα και μορφές, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού που θα μπορούσε να ήταν ένα από τα τρία μικρά παιδιά που βομβαρδίστηκαν στην παραλία παίζοντας ή την μορφή μια γυναίκας που αγκαλιάζει σφιχτά τα παιδιά της. Μια γροθιά, οι λέξεις ελευθερία και νίκη, τα πρόσωπα των χιλιάδων παιδιών που έχουν πεθάνει κατά της διάρκεια της Ισραηλινής επέμβασης.

Οι δημιουργίες συγκλονιστικές, μικρά  έργα τέχνης που φτιάχτηκαν μέσα από τις εικόνες τρόμου και θανάτου και που μετατρέπονται σε εικόνες μηνύματα για την ειρήνη και την ελευθερία.

 

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-2

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-3

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-4

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-5

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-8

palestine-israel-rocket-strike-smoke-pareidolia-art-11

Σχόλια

X