Η Elizabeth Swaney είναι  Αμερικανίδα «σκιέρ» που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ουγγαρία. Η εμφάνισή της ήταν τόσο απλή που όλοι μας θα μπορούσαμε να την πραγματοποιήσουμε, καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να μην πέσει, καθώς δεν έκανε ούτε μια «φιγούρα» ούτε καν ένα μικρό άλμα.

Θεατές και εκφωνητές έμειναν κυριολεκτικά άφωνοι.

Πάντως η εμφάνισή της θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη και τραγελαφικότερη για κάποιους, ενώ για άλλους η πιο ηρωική, καθώς η αθλήτρια πέρασε το μήνυμά της ότι όλοι μπορούν να καταφέρουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ακόμα και «αν δεν είναι οι καλύτεροι».

Η Swaney κατάφερε να φτάσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο και μόνο εξαιτίας της εξυπνάδας, της πονηράδας και του γεγονότος πως εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη γυναικών σκιέρ. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες απαιτεί την επίτευξη ενός ορισμένου αριθμού τερματισμών στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η Swaney εξασφάλισε 13 από αυτούς, απλώς δίνοντας το παρών και ανταγωνιζόμενη σε αγώνες όπου υπήρχαν λιγότεροι από 30 αθλητές!

«Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους της Ουγγαρίας και όλου του κόσμου να ασχοληθούν με το ελεύθερο σκι. Θέλω να τους δείξω πως μπορούν να το κάνουν».

Η Swaney ήταν η πρώτη «που κορόιδεψε» το σύστημα των Ολυμπιακών και ίσως να ‘ναι και η τελευταία, αφού ο κριτής του οργανισμού FIS επιβεβαίωσε πως προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο πρόκρισης των αθλητών.

 

Σχόλια

X