Από τον Απρίλιο, έχω την τιμή να είμαι μαθήτρια του Νάνου Βαλαωρίτη. Κάνουμε αναγνώσεις, μου μιλάει για διάφορες τεχνικές του γραπτού λόγου, καλλιτεχνικά ρεύματα. Κρατάω σημειώσεις σαν δαιμονισμένη στο τρίτο μου αυτό Πανεπιστήμιο. Μελετάω. Η ποίησή του, το έργο του είναι από μόνο του ένα σχολείο. Από τα ποίηματά του βιβλίου μου «δημιουργικό μηδέν» ξεχώρισε το «Κυριακή». Μίλησε για απόλυτη συμπύκνωση του λόγου που συνάμα δημιουργεί ολοκληρωμένες εικόνες και νοήματα. Ένας σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης, ο Νάνος, μου μιλάει για τη συνάντησή του με τον Μπρετό, τον Χένρυ Μίλλερ, τον Ιβ Κλάιν, τον Μαρκό, τον Μάη του 68’, τον Έλύτη, τον Σικελιανό, τον Σεφέρη και την ψευτικη παρεξήγηση με τον Καββαδία, την Κατερίνα Γώγου, τη Λίλυ Μακ, αναρίθμητα ονόματα και προσωπικότητες. Το παράλογο, τον υπερρεαλισμό και τον μετά υπερεαλισμό, την πρωτοπορία, τη μεταφυσική διάσταση, τους λετριστές. Ομολογώ πως όταν μου μιλάει για όλα τα σπουδαία που γνωρίζει-που έζησε, νιώθω σα να συμβαίνουν μπροστά μου. Σα να είμαι μία δεσποινίς στο απέναντι μπιστρό που παρακολουθούσα αγέραστη -όλα εκείνα τα χρόνια- τα γεγονότα. Σα να γίνομαι κι εγώ μέρος μιας ιστορίας, δίχως τέλος.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Λίνα Φούντογλου

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Εχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο -μεταξύ άλλων- σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του ΔηΠεΘε Κοζάνης, του ΔηΠεΘε Ιωαννίνων και του ΚΘΒΕ, του Urbn Theatr και με σκηνοθέτες όπως την Νικαίτη Κοντούρη, τον Νικο Αρβανίτη, τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο, τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη κ.α. Είναι συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας NAIL - Hit n’ Run Productions, με συμμετοχή ως ηθοποιός σε πάνω απο 15 μικρού μήκους ταινίες στους δρόμους της Αθήνας (όπως Dead Inside, Lolita Revolution, Carol κ.α.) Με τη NAIL έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Συμμετείχε ως βασική ηρωίδα στην ταινία DER που βραβεύτηκε στο Λονδινο, και στο επίσημο video clip, Έλα Κοντά μου, του Παύλου Παυλίδη & B-Movies. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή, δημιουργικό μηδέν, και διατηρεί τη στήλη Απεριοριστων (δια)δρομών στο 3pointmagazine ενώ ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Σπουδές: Αριστούχος της Δραματικης Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με υποτροφία, 2012, και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2012.

Σχετικά Άρθρα

X