Ειδικότερα, στην παρουσίαση της ταινίας Solo: A Star Wars Story η διάσημη ηθοποιός από το Λίβανο, Μανάλ Ίσσα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους αλλά και διαμαρτυρίας για την σφαγή που έγινε τη Δευτέρα, όπου Ισραηλινού στρατιώτες σκότωσαν 60 διαδηλωτές στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, σήκωσε στο κόκκινο χαλί ένα πλακάτ το οποίο έγραφε «Σταματήστε την επίθεση στην Γάζα».

Δεν είναι η μόνη που εξέφρασσε την αγανάκτησή της και έστειλε το δικό της μήνυμα για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, καθώς, χτες, στους χώρους του Φεστιβάλ, δεκάδες άνθρωποι σχημάτισαν έναν κύκλο κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, έξω από το περίπτερο της Παλαιστίνης, και κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Ανάμεσά τους και ο Πορτορικανός πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ Μπενίσιο ντελ Τόρο.

«Είναι πραγματικά τρελό να βρισκόμαστε εδώ με τις ταινίες, τους δημιουργούς τους, να συζητάμε σχετικά με τα μελλοντικά σχέδιά μας ενώ τα παιδιά και οι οικογένειές μας υποφέρουν από την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον τους» δήλωσε η Παλαιστίνια παραγωγός και σκηνοθέτης Μέι Όντεχ.

Σχόλια

X