Πριν την έναρξη του αγώνα φούτμπολ ανάμεσα στους San Francisco 49ers και τους Green Bay Packers, ο κούορτερμπακ των 49ers, o Colin Kaepernick αρνήθηκε να σηκωθεί όρθιος κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

«Δεν πρό­κει­ται να σταθώ όρ­θιος και να δείξω πε­ρη­φά­νια για τη ση­μαία μιας χώρας που κα­τα­πιέ­ζει τους μαύ­ρους αν­θρώ­πους και όλους τους έγ­χρω­μους», δή­λω­σε αρ­γό­τε­ρα.

Η ενέρ­γειά του, έχει ήδη προ­κα­λέ­σει σο­βα­ρή αντι­πα­ρά­θε­ση στις ΗΠΑ. Ο τε­λευ­ταί­ος διά­ση­μος αθλη­τής που έκανε κάτι αντί­στοι­χο, ο μπα­σκε­τμπο­λί­στας Mahmoud Abdul-Rauf των Ντέν­βερ Νά­γκετς, είχε απο­βλη­θεί προ­σω­ρι­νά από το NBA και αντι­με­τώ­πι­σε προ­βλή­μα­τα στη συ­νέ­χεια της κα­ριέ­ρας του.

Ο Kaepernick δη­λώ­νει έτοι­μος να υπο­στεί τις όποιες συ­νέ­πειες, γνω­ρί­ζο­ντας ότι «έπρα­ξε το σωστό».

«Για μένα, αυτό είναι πολύ σπου­δαιό­τε­ρο από το φου­τμπολ και θα ήταν εγω­ι­στι­κό εκ μέ­ρους μου να γυ­ρί­σω το βλέμ­μα μου αλλού. Υπάρ­χουν πτώ­μα­τα στους δρό­μους και άν­θρω­ποι που παίρ­νουν πλη­ρω­μέ­νες άδειες και τη γλι­τώ­νουν ενώ έχουν δο­λο­φο­νή­σει»…

Το διαβάσαμε πρώτα στο rproject.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X