Στόχος αυτών των σποτ είναι να προσδιοριστεί η λεπτή γραμμή μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Μέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, έφτιαξε τέσσερα σποτάκια ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση, σε χώρους εργασίας, υγείας και εκπαίδευσης τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα και συγκεντρώθηκαν από μια ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ. Στόχος αυτών των σποτ είναι να προσδιοριστεί η λεπτή γραμμή μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ και όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television), ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Το WIFT ιδρύθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα ως WIFT GR (Women in Film and Television Greece).

Τα σενάρια έγραψε η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε ιστορία γυρίστηκε σε μονοπλάνο. Σε όλες τις ιστορίες η κάμερα βρίσκεται κάπως κρυμμένη πίσω από κάποια κουρτίνα, πόρτα, αντικείμενα, σαν να παρακολουθούμε κρυφά αυτό που συμβαίνει, μέσα από μια… κλειδαρότρυπα». 

Στο σποτ παίζουν οι γνωστοί ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη, Βασίλης ΧαλακατεβάκηςΜαρία Σολωμού, Αχιλλέας ΣκεύηςΘάνος Καληώρας, Λυδία ΣγουράκηΓιάννης Ζουγανέλης και Τζωρτζίνα Λιώση που στήριξαν αφιλοκερδώς αυτή την προσπάθεια.

Σχόλια

X